2

Prijs € 82,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wim van Gelder, Hans Stroes

Paperback | September 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Basislessen bewegingsonderwijs is een praktische methode voor bewegingsonderwijs op de basisschool waarin een volledig uitgewerkte lessenreeks wordt beschreven. De methode bestaat uit twee delen. Het eerste deel, dat in 2009 volledig is herzien, behandelt voornamelijk de leerlijnen Balanceren, Zwaaien, Over de kop, Springen, Hardlopen en Bewegen op muziek. Dit tweede deel beschrijft de leerlijnen Mikken, Jongleren, Doelspelen, Tikspelen en Stoeispelen. Het boek bevat een jaarprogramma voor alle basisschoolgroepen, 21 uitgewerkte basislessen voor elke leeftijdscategorie, en een aantal suggestielessen. Na het praktijkgedeelte volgt een theoretische verantwoording. De auteurs onderscheiden zes verschillende spelgroepen: tikspelen, jagerbalspelen, trefbalspelen, lijnspelen, doelspelen en stoeispelen. Bij elk van deze spelgroepen wordt een opbouw beschreven voor de gehele basisschoolperiode én voor een leerjaar. Elke spelbeschrijving geeft bondig de spelbedoeling en de belangrijkste regels weer en bevat bovendien: - aanpassingen die het spel makkelijker, moeilijker en/of spannender maken; - aanbevelingen voor de verdeling van de groepen bij verschillende (extreme) groepsgroottes; - tactische aanwijzingen; - de mogelijkheid om kinderen zelfstandig te laten spelen; - suggesties om het spel uit te breiden. Naast de zes spelgroepen zijn ook lessenseries opgenomen voor sportspelen zoals: korfbal, basketbal, voetbal, volleybal, handbal, hockey, badminton, tennis en stoeien. De Basislessen bewegingsonderwijs zijn bestemd voor iedereen die te maken heeft met bewegingsonderwijs op de basisschool: groepsleerkrachten, vakleerkrachten en consulenten bewegingsonderwijs en studenten en docenten aan pabo's en Academies voor Lichamelijke Opvoeding. Wijzigingen 2009 Nieuw in deze herdruk zijn: de Inleiding en Tips voor de gebruiker. Het uitgangspunt dat één les in de week wordt besteed aan `spel' en de andere aan 'toestellen', is verlaten. De auteurs raden aan om in plaats van een van de drie spelactiviteiten, één toestelactiviteit uit deel 1 in te passen. De aangepaste planning en de plattegronden zijn in de Inleiding beschreven. De rest van de inhoud is identiek aan de vorige druk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim van Gelder, Hans Stroes
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036819794
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
566

Beschrijving

Basislessen bewegingsonderwijs is een praktische methode voor bewegingsonderwijs op de basisschool waarin een volledig uitgewerkte lessenreeks wordt beschreven. De methode bestaat uit twee delen. Het eerste deel, dat in 2009 volledig is herzien, behandelt voornamelijk de leerlijnen Balanceren, Zwaaien, Over de kop, Springen, Hardlopen en Bewegen op muziek.
Dit tweede deel beschrijft de leerlijnen Mikken, Jongleren, Doelspelen, Tikspelen en Stoeispelen. Het boek bevat een jaarprogramma voor alle basisschoolgroepen, 21 uitgewerkte basislessen voor elke leeftijdscategorie, en een aantal suggestielessen. Na het praktijkgedeelte volgt een theoretische verantwoording.
De auteurs onderscheiden zes verschillende spelgroepen: tikspelen, jagerbalspelen, trefbalspelen, lijnspelen, doelspelen en stoeispelen. Bij elk van deze spelgroepen wordt een opbouw beschreven voor de gehele basisschoolperiode én voor een leerjaar.
Elke spelbeschrijving geeft bondig de spelbedoeling en de belangrijkste regels weer en bevat bovendien:
- aanpassingen die het spel makkelijker, moeilijker en/of spannender maken;
- aanbevelingen voor de verdeling van de groepen bij verschillende (extreme) groepsgroottes;
- tactische aanwijzingen;
- de mogelijkheid om kinderen zelfstandig te laten spelen;
- suggesties om het spel uit te breiden.
Naast de zes spelgroepen zijn ook lessenseries opgenomen voor sportspelen zoals: korfbal, basketbal, voetbal, volleybal, handbal, hockey, badminton, tennis en stoeien.
De Basislessen bewegingsonderwijs zijn bestemd voor iedereen die te maken heeft met bewegingsonderwijs op de basisschool: groepsleerkrachten, vakleerkrachten en consulenten bewegingsonderwijs en studenten en docenten aan pabo's en Academies voor Lichamelijke Opvoeding.
Wijzigingen 2009
Nieuw in deze herdruk zijn: de Inleiding en Tips voor de gebruiker. Het uitgangspunt dat één les in de week wordt besteed aan `spel' en de andere aan 'toestellen', is verlaten. De auteurs raden aan om in plaats van een van de drie spelactiviteiten, één toestelactiviteit uit deel 1 in te passen. De aangepaste planning en de plattegronden zijn in de Inleiding beschreven. De rest van de inhoud is identiek aan de vorige druk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim van Gelder, Hans Stroes
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036819794
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
566

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99