1933

Prijs € 29,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Philip Metcalfe

Hardback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een omineus jaartal, dat in het geheugen van miljoenen staat gegrift. Het point of no return, het jaar waarin Hitler, Goering en Goebbels democratisch aan de macht komen en het Rijksdaggebouw in vlammen opgaat. Het jaar waarin Duitsland zijn aanloop begint naar de gruwelijkste massavernietigingsoorlog ooit.Het hart van de macht, van de intrige, van de dreiging en terreur is Berlijn. Vijf mensen zijn ooggetuige van Hitlers machtsgreep, drie mannen en twee vrouwen: de Amerikaanse ambassadeur William Dodd en zijn dochter Martha, Hitlers buitenlandse perschef Putzi Hanfstaengl, de joodse societyjournaliste Bella Fromm en de eerste chef van de Gestapo, Rudolf Diels.Even meesterlijk als meeslepend beschrijft Metcalfe hun lot. De tijd valt weg. We zijn in Berlijn, 1933, en Metcalfe neemt ons mee naar de ambassades, de vergaderingen, feesten en complotten. We zijn in de huizen, de straten, in de cafés en hotels - het smeult en brandt om ons heen. Wij weten dat alles zal uitlopen op de totale verwoesting. Maar voor de hoofdpersonen van het verhaal lijkt de complexe werkelijkheid dat ene jaar nog alle kanten op te kunnen gaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Philip Metcalfe
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460036040
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Beschrijving

Een omineus jaartal, dat in het geheugen van miljoenen staat gegrift. Het point of no return, het jaar waarin Hitler, Goering en Goebbels democratisch aan de macht komen en het Rijksdaggebouw in vlammen opgaat. Het jaar waarin Duitsland zijn aanloop begint naar de gruwelijkste massavernietigingsoorlog ooit.

Het hart van de macht, van de intrige, van de dreiging en terreur is Berlijn. Vijf mensen zijn ooggetuige van Hitlers machtsgreep, drie mannen en twee vrouwen: de Amerikaanse ambassadeur William Dodd en zijn dochter Martha, Hitlers buitenlandse perschef Putzi Hanfstaengl, de joodse societyjournaliste Bella Fromm en de eerste chef van de Gestapo, Rudolf Diels.

Even meesterlijk als meeslepend beschrijft Metcalfe hun lot. De tijd valt weg. We zijn in Berlijn, 1933, en Metcalfe neemt ons mee naar de ambassades, de vergaderingen, feesten en complotten. We zijn in de huizen, de straten, in de cafés en hotels - het smeult en brandt om ons heen. Wij weten dat alles zal uitlopen op de totale verwoesting. Maar voor de hoofdpersonen van het verhaal lijkt de complexe werkelijkheid dat ene jaar nog alle kanten op te kunnen gaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Philip Metcalfe
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460036040
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99