1001 Italianen (e-Book)

vijf eeuwen immigratie in de Nederlanden

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Daniela Tasca

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Al eeuwen komen Italianen naar Nederland, als bankiers, kunstenaars, instrumentmakers, sierstucwerkers, schoorsteenvegers, terrazzowerkers, ijsmakers en pizzabakkers. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de charmante Italiaanse mannen vooral hierheen om in de industrie werken. Ze leefden en trouwden hier en lieten hun voornemens om terug te keren naar het moederland varen. Nederland zat te springen om arbeidskrachten, in Italië was geen werk. De Italianen bleken de wegbereiders van de grote mediterrane migratie, ze stonden aan de wieg van de multiculturele samenleving. Na hen zijn nog veel meer Italianen naar Nederland gekomen: uitwisselingsstudenten, expats en wetenschappers kwamen, werden verliefd op Nederland, en bleven. Hoe verging het de Nederlandse Italianen en hun nazaten? Wat bindt hen aan ons land? Wat is hun bijdrage aan de Nederlandse cultuur? Daniela Tasca dook in de literatuur, zocht in private en openbare archieven en sprak met Italiaanse Nederlanders. Ze schetst het beeld van een diverse gemeenschap, gehecht aan de eigen identiteit en flexibel genoeg om geïntegreerd te zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daniela Tasca
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025302498
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2016
Bestandsgrootte
3992020 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Beschrijving

Al eeuwen komen Italianen naar Nederland, als bankiers, kunstenaars, instrumentmakers, sierstucwerkers, schoorsteenvegers, terrazzowerkers, ijsmakers en pizzabakkers. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de charmante Italiaanse mannen vooral hierheen om in de industrie werken. Ze leefden en trouwden hier en lieten hun voornemens om terug te keren naar het moederland varen.
Nederland zat te springen om arbeidskrachten, in Italië was geen werk. De Italianen bleken de wegbereiders van de grote mediterrane migratie, ze stonden aan de wieg van de multiculturele samenleving. Na hen zijn nog veel meer Italianen naar Nederland gekomen: uitwisselingsstudenten, expats en wetenschappers kwamen, werden verliefd op Nederland, en bleven.
Hoe verging het de Nederlandse Italianen en hun nazaten? Wat bindt hen aan ons land? Wat is hun bijdrage aan de Nederlandse cultuur? Daniela Tasca dook in de literatuur, zocht in private en openbare archieven en sprak met Italiaanse Nederlanders. Ze schetst het beeld van een diverse gemeenschap, gehecht aan de eigen identiteit en flexibel genoeg om geïntegreerd te zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daniela Tasca
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025302498
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2016
Bestandsgrootte
3992020 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99