1

Dreesen/Drese/van der Aa/Papenhoven/Verhoeven

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Anneke Drese

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze uitgave is het resultaat van uitgebreid geschiedkundig onderzoek naar de levensloop van vier Brabantse families, van omstreeks 1400 tot 1850; waar een groot aantal vandaag levende families uit voortgekomen zijn.De geschiedenis begint bij Dreesen/Drese; een familie uit de Belgische Kempen, die zich begin negentiende eeuw in Erp, Noord Brabant, gevestigd hebben en waarbij een lid van deze familie, Joannes Drese, al vrij vroeg in de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee in dienst geweest is. Uiteraard zijn hierdoor een aantal zeer unieke verhalen te achterhalen geweest over de beginjaren van Nederlands oudste militaire-politiedienst.Daarna de van der Aa tak, die heel ver terug te vinden is in Oirschot, Noord Brabant en deze tak is via burgemeesters, schepenen en later grutters te Casteren, uiteindelijk in Waalwijk, Noord Brabant, terecht gekomen. Het is bijna onnodig te vermelden, dat een geschiedenis die zo ver teruggaat, uiteraard een hele interessante achtergrond heeft.De in dit boek beschreven Papenhoven tak kwam aanvankelijk via het Hertogdom van Kleef, wat nu deel van Duitsland is, naar Denhaag en is door huwelijk eveneens in Waalwijk, Noord Brabant, gekomen; waar, omstreeks het begin van de 19e eeuw, een groot aantal aan elkaar verwante Brabantse takken uit voortgekomen zijn.Als laatste de Baardwijkse Verhoeven tak, die door een tweede huwelijk, in 1856, eigenlijk pas veel later in de geschiedenis voorkomt; maar dankzij herbergier, kastelein en voerman Evert Verhoeven, zijn vaak komische en enigszins zorgwekkende, maar uiteindelijk ook tragische geschiedenis van voor 1856, met zich heeft meegebracht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anneke Drese
Uitgever
Anneke Drese
ISBN
9789463451833
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
202

Beschrijving

Deze uitgave is het resultaat van uitgebreid geschiedkundig onderzoek naar de levensloop van vier Brabantse families, van omstreeks 1400 tot 1850; waar een groot aantal vandaag levende families uit voortgekomen zijn.
De geschiedenis begint bij Dreesen/Drese; een familie uit de Belgische Kempen, die zich begin negentiende eeuw in Erp, Noord Brabant, gevestigd hebben en waarbij een lid van deze familie, Joannes Drese, al vrij vroeg in de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee in dienst geweest is. Uiteraard zijn hierdoor een aantal zeer unieke verhalen te achterhalen geweest over de beginjaren van Nederlands oudste militaire-politiedienst.
Daarna de van der Aa tak, die heel ver terug te vinden is in Oirschot, Noord Brabant en deze tak is via burgemeesters, schepenen en later grutters te Casteren, uiteindelijk in Waalwijk, Noord Brabant, terecht gekomen. Het is bijna onnodig te vermelden, dat een geschiedenis die zo ver teruggaat, uiteraard een hele interessante achtergrond heeft.
De in dit boek beschreven Papenhoven tak kwam aanvankelijk via het Hertogdom van Kleef, wat nu deel van Duitsland is, naar Denhaag en is door huwelijk eveneens in Waalwijk, Noord Brabant, gekomen; waar, omstreeks het begin van de 19e eeuw, een groot aantal aan elkaar verwante Brabantse takken uit voortgekomen zijn.
Als laatste de Baardwijkse Verhoeven tak, die door een tweede huwelijk, in 1856, eigenlijk pas veel later in de geschiedenis voorkomt; maar dankzij herbergier, kastelein en voerman Evert Verhoeven, zijn vaak komische en enigszins zorgwekkende, maar uiteindelijk ook tragische geschiedenis van voor 1856, met zich heeft meegebracht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anneke Drese
Uitgever
Anneke Drese
ISBN
9789463451833
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
202

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99