1

Prijs € 52,50

Niet beschikbaar

Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen

Hardback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Cliënten of coachees die wegdromen, weinig inbreng hebben of zelfs in slaap vallen tijdens presentaties, trainingen of coachgesprekken ... Deze situaties kunnen aanleiding zijn om eens wat langer stil te staan bij de werkvormen die je gebruikt en het effect dat je ermee sorteert.Tien doelstellingenHet Groot Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten en vergaderingen op een en frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven. Het boek bevat maar liefst 120 verschillende, interactieve werkvormen, geordend naar tien doelstellingen:*kennismaken;*uitwisselen;*kennis overdragen;*discussiëren;*beslissen;*brainstormen;*plannen maken;*evalueren;*vaardigheden oefenen; en*informeren.Succesvol begeleidenAlle werkvormen in Het Groot Werkvormenboek worden stap voor stap uitgelegd, geïllustreerd en verrijkt door ervaringen, suggesties en voorbeeldvragen. Het boek geeft uitleg over de theorie en gedachtegang achter het kiezen en het gebruiken van verschillende werkvormen. Het zet bovendien tips, trucs en valkuilen voor het succesvol begeleiden van iedere afzonderlijke werkvorm overzichtelijk op een rij.Interactieve werkvormenVoor de doelstelling Kennismaken wordt bijvoorbeeld de werkvorm Sleutelbos aangedragen. Deelnemers laten hierbij hun sleutelbos zien en vertellen aan de hand hiervan iets over zichzelf. Deze werkvorm is een korte 'ijsbreker' die mensen een kapstok biedt om makkelijk kennis te maken binnen een nieuwe groep. Op een natuurlijke manier komen er werkgerelateerde en meer persoonlijke aspecten mee aan de orde.Voor wie?Het Groot Werkvormenboek is bedoeld voor leidinggevenden of trainers die plezier hebben in het regisseren van bijeenkomsten en geïnspireerd willen worden om in hun aanpak te variëren en zo inhoud effectief te behandelen. Het boek is gericht op de groeiende groep enthousiaste managers, trainers en docenten die hun overlegsituaties actiever willen maken en tegemoet willen komen aan de verschillende wensen en voorkeuren van hun deelnemers.AuteursSasja Dirkse vormt samen met Angela Talen de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.Angela Talen vormt samen met Sasja Dirkse de directie van 2KNOWHOW.vormen de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen
Uitgever
Boom
ISBN
9789024415779
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Cliënten of coachees die wegdromen, weinig inbreng hebben of zelfs in slaap vallen tijdens presentaties, trainingen of coachgesprekken ... Deze situaties kunnen aanleiding zijn om eens wat langer stil te staan bij de werkvormen die je gebruikt en het effect dat je ermee sorteert.

Tien doelstellingen
Het Groot Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten en vergaderingen op een en frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven. Het boek bevat maar liefst 120 verschillende, interactieve werkvormen, geordend naar tien doelstellingen:
*kennismaken;
*uitwisselen;
*kennis overdragen;
*discussiëren;
*beslissen;
*brainstormen;
*plannen maken;
*evalueren;
*vaardigheden oefenen; en
*informeren.
Succesvol begeleiden
Alle werkvormen in Het Groot Werkvormenboek worden stap voor stap uitgelegd, geïllustreerd en verrijkt door ervaringen, suggesties en voorbeeldvragen. Het boek geeft uitleg over de theorie en gedachtegang achter het kiezen en het gebruiken van verschillende werkvormen. Het zet bovendien tips, trucs en valkuilen voor het succesvol begeleiden van iedere afzonderlijke werkvorm overzichtelijk op een rij.
Interactieve werkvormen
Voor de doelstelling Kennismaken wordt bijvoorbeeld de werkvorm Sleutelbos aangedragen. Deelnemers laten hierbij hun sleutelbos zien en vertellen aan de hand hiervan iets over zichzelf. Deze werkvorm is een korte 'ijsbreker' die mensen een kapstok biedt om makkelijk kennis te maken binnen een nieuwe groep. Op een natuurlijke manier komen er werkgerelateerde en meer persoonlijke aspecten mee aan de orde.
Voor wie?
Het Groot Werkvormenboek is bedoeld voor leidinggevenden of trainers die plezier hebben in het regisseren van bijeenkomsten en geïnspireerd willen worden om in hun aanpak te variëren en zo inhoud effectief te behandelen. Het boek is gericht op de groeiende groep enthousiaste managers, trainers en docenten die hun overlegsituaties actiever willen maken en tegemoet willen komen aan de verschillende wensen en voorkeuren van hun deelnemers.

Auteurs
Sasja Dirkse vormt samen met Angela Talen de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.
Angela Talen vormt samen met Sasja Dirkse de directie van 2KNOWHOW.vormen de directie van 2KNOWHOW. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen
Uitgever
Boom
ISBN
9789024415779
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99