#WOEST

de kracht van verontwaardiging

Prijs € 26,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verontwaardigde burgers kunnen soms de grenzen van de democratische rechtsstaat opzoeken of ie zelfs overschrijden. Denk aan inwoners die tijdens een raadsvergadering over de komst van een azc het gemeentehuis bestormen, demonstranten die andersdenkenden of de politie belagen, en burgers die de deur van een partijleider bekladden, auto's van wethouders in brand steken of burgemeesters kogelbrieven sturen.De verontwaardiging van burgers kan echter ook vaak positief worden geduid als een uiting van grote betrokkenheid. Het laat immers zien waar burgers belang aan hechten en voor in actie willen komen. En het kan leiden tot maatschappelijk initiatief en politieke vernieuwing. De verontwaardiging van burgers kan de democratische rechtsstaat zelfs versterken als deze door mechanismes, zoals verkiezingen of referenda, in goede banen wordt geleid. Voor politici, bestuurders en ambtenaren kunnen verontwaardigde burgers dus zowel kansen bieden als een gevaar vormen. Op uitnodiging van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) bespreken toonaangevende experts uit verschillende disciplines hoe de overheid het beste met de verontwaardiging van burgers kan omgaan. De bundel is daarmee een must read voor elke politicus, bestuurder, ambtenaar én burger.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789462989313
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
338

Beschrijving

Verontwaardigde burgers kunnen soms de grenzen van de democratische rechtsstaat opzoeken of ie zelfs overschrijden. Denk aan inwoners die tijdens een raadsvergadering over de komst van een azc het gemeentehuis bestormen, demonstranten die andersdenkenden of de politie belagen, en burgers die de deur van een partijleider bekladden, auto's van wethouders in brand steken of burgemeesters kogelbrieven sturen.

De verontwaardiging van burgers kan echter ook vaak positief worden geduid als een uiting van grote betrokkenheid. Het laat immers zien waar burgers belang aan hechten en voor in actie willen komen. En het kan leiden tot maatschappelijk initiatief en politieke vernieuwing. De verontwaardiging van burgers kan de democratische rechtsstaat zelfs versterken als deze door mechanismes, zoals verkiezingen of referenda, in goede banen wordt geleid.

Voor politici, bestuurders en ambtenaren kunnen verontwaardigde burgers dus zowel kansen bieden als een gevaar vormen. Op uitnodiging van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) bespreken toonaangevende experts uit verschillende disciplines hoe de overheid het beste met de verontwaardiging van burgers kan omgaan. De bundel is daarmee een must read voor elke politicus, bestuurder, ambtenaar én burger.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789462989313
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
338

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99