Zwarte gaten

Gevangen in ruimte en tijd

Prijs € 20,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Marcel Vonk

Hardback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zwarte gaten spreken tot de verbeelding. Veel bestaande boeken over zwarte gaten beperken zich echter tot de 'klassieke' beschrijving in termen van relativiteitstheorie, of ze bespreken de kwantummechanische informatieparadox zoals die door Stephen Hawking in de jaren 70 werd geformuleerd. De verregaande theoretische ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar zijn maar zeer beperkt in boekvorm beschreven. Deze vooruitgang beperkt zich overigens niet tot zwarte gaten zelf; er zijn sterke aanwijzingen dat ruimte en tijd op die schaal überhaupt niet bestaan, maar dat het 'emergente' verschijnselen zijn; een beetje zoals één molecuul van een kop koffie ook geen temperatuur heeft, maar koffie op grote schaal wel.We hebben zwarte gaten in de afgelopen eeuw met name op theoretisch vlak bestudeerd. Maar de afgelopen jaren worden steeds meer technieken ontwikkeld waarmee deze raadselachtige hemellichamen ook daadwerkelijk kunnen worden waargenomen. Hoog tijd voor een boek waarin deze nieuwe observationele ontwikkelingen, de vooruitzichten voor de toekomst, ons begrip én ons onbegrip van zwarte gaten op toegankelijk wijze worden behandeld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel Vonk
Uitgever
AUP
ISBN
9789462984196
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Zwarte gaten spreken tot de verbeelding. Veel bestaande boeken over zwarte gaten beperken zich echter tot de 'klassieke' beschrijving in termen van relativiteitstheorie, of ze bespreken de kwantummechanische informatieparadox zoals die door Stephen Hawking in de jaren 70 werd geformuleerd. De verregaande theoretische ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar zijn maar zeer beperkt in boekvorm beschreven. Deze vooruitgang beperkt zich overigens niet tot zwarte gaten zelf; er zijn sterke aanwijzingen dat ruimte en tijd op die schaal überhaupt niet bestaan, maar dat het 'emergente' verschijnselen zijn; een beetje zoals één molecuul van een kop koffie ook geen temperatuur heeft, maar koffie op grote schaal wel.

We hebben zwarte gaten in de afgelopen eeuw met name op theoretisch vlak bestudeerd. Maar de afgelopen jaren worden steeds meer technieken ontwikkeld waarmee deze raadselachtige hemellichamen ook daadwerkelijk kunnen worden waargenomen. Hoog tijd voor een boek waarin deze nieuwe observationele ontwikkelingen, de vooruitzichten voor de toekomst, ons begrip én ons onbegrip van zwarte gaten op toegankelijk wijze worden behandeld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel Vonk
Uitgever
AUP
ISBN
9789462984196
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 22,95
  • 21,99
  • 22,00
  • 22,99
  • 18,99
  • 17,50
  • 22,99
  • 15,00
  • 24,99