Verbinden met vertrouwen

hoe partijen met botsende belangen strategisch leren samenwerken

Prijs € 31,50

Uitverkocht

Paperback | December 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 32 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

"Als er een ingewikkeld vraagstuk speelt tussen meerdere partijen, is een oplossing zelden direct voorhanden. Het is niet eenvoudig om partijen met uiteenlopende belangen om de tafel te krijgen. De communicatie stagneert, onderhandelingen mislukken, een slepende kwestie dreigt. Niemand wil er de vingers aan branden.Verbinden met vertrouwen beschrijft een succesvolle aanpak om in een dergelijke situatie een oplossing te vinden. Staps-gewijs schetsen de auteurs het proces om partijen met botsende belangen tot oplossingen te laten komen. Of het nu gaat om samenleven in een wijk, de bestemming van een gebied of het totstandbrengen van een bestuurlijke fusie. Hoe krijgen partijen oog voor elkaars standpunten? Onder welke voorwaarden willen zij over een oplossing nadenken? Wat kunnen zij naast onderhandelen nog meer doen? Hoe zorgen zij voor een gedragen én uitvoerbare oplossing?De auteurs baseren hun aanpak op ervaring met interactieve beleidsontwikkeling, mediation en bemiddeling in conflict-situaties. Het resultaat is een plezierig leesbare en bruikbare handleiding voor iedereen die betrokken partijen wil verleiden tot meer strategisch samenwerken.Hans Nuiver, Linda Reijerkerk, Lies Rookhuizen, Huub Schrijver, Bowine Wijffels en Hans van Zijst zijn ervaren proces-, beleids- en organisatieadviseurs. Ze herkennen elkaar in hun aanpak van complexe processen met meerdere partijen. Kennis delen vormt de basis van dit boek, waarin de auteurs hun werkwijzen delen met de lezer.Recensie(s)(Openbaar bestuur, mr. dr. G.S.A. Dijkstra, Universiteit Leiden)'Voor complexe besluitvormingsprocessen in de praktijk is dit boek zeker een aanrader'"

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023243472
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

"Als er een ingewikkeld vraagstuk speelt tussen meerdere partijen, is een oplossing zelden direct voorhanden. Het is niet eenvoudig om partijen met uiteenlopende belangen om de tafel te krijgen. De communicatie stagneert, onderhandelingen mislukken, een slepende kwestie dreigt. Niemand wil er de vingers aan branden.

Verbinden met vertrouwen beschrijft een succesvolle aanpak om in een dergelijke situatie een oplossing te vinden. Staps-gewijs schetsen de auteurs het proces om partijen met botsende belangen tot oplossingen te laten komen. Of het nu gaat om samenleven in een wijk, de bestemming van een gebied of het totstandbrengen van een bestuurlijke fusie.
Hoe krijgen partijen oog voor elkaars standpunten? Onder welke voorwaarden willen zij over een oplossing nadenken? Wat kunnen zij naast onderhandelen nog meer doen? Hoe zorgen zij voor een gedragen én uitvoerbare oplossing?
De auteurs baseren hun aanpak op ervaring met interactieve beleidsontwikkeling, mediation en bemiddeling in conflict-situaties. Het resultaat is een plezierig leesbare en bruikbare handleiding voor iedereen die betrokken partijen wil verleiden tot meer strategisch samenwerken.

Hans Nuiver, Linda Reijerkerk, Lies Rookhuizen, Huub Schrijver, Bowine Wijffels en Hans van Zijst zijn ervaren proces-, beleids- en organisatieadviseurs. Ze herkennen elkaar in hun aanpak van complexe processen met meerdere partijen. Kennis delen vormt de basis van dit boek, waarin de auteurs hun werkwijzen delen met de lezer.

Recensie(s)

(Openbaar bestuur, mr. dr. G.S.A. Dijkstra, Universiteit Leiden)
'Voor complexe besluitvormingsprocessen in de praktijk is dit boek zeker een aanrader'"

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023243472
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99