Ton en Toya

een reis door de jeugdhulpverlening

Prijs € 24,90

Uitverkocht

Margreet Louwers

Hardback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ouders kunnen om uiteenlopende redenen problemen krijgen met de opvoeding van hun kinderen. Voor die kinderen bestaan allerlei vormen van hulpverlening. Voor jonge kinderen is lang niet altijd duidelijk wat er gebeurt en waarom bepaalde maatregelen nodig zijn. Om die reden schreef Margreet Louwers de belevenissen van Ton en Toya, broer en zus. In korte hoofdstukken vertelt zij wat Ton en Toya meemaken na de scheiding van hun ouders. Met mama gaat het niet goed, er komt ambulante hulpverlening. De kinderen worden verwaarloosd en worden onder toezicht gesteld, de oppasbuurman gedraagt zich niet zoals het hoort, er volgt aangifte bij de politie. Ton en Toya komen tijdelijk in een kindertehuis terecht, hun moeder overlijdt en ze worden opgevangen in een pleeggezin. Uiteindelijk vormen ze gelukkig weer een gezin met hun vader en zijn vriendin. Ieder hoofdstuk is een afgerond voorlichtend verhaal over een aspect van de hulpverlening aan kinderen. De verhalen zijn met veel inlevingvermogen geschreven en maken duidelijk met welke bedoeling bepaalde maatregelen worden genomen en wat kinderen daarvan kunnen verwachten. Het boek is een (voor)leesboek voor kinderen vanaf 6 jaar, schitterend in kleur geillustreerd door Monique van den Hout.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Margreet Louwers
Uitgever
nino
ISBN
9789085605911
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Beschrijving

Ouders kunnen om uiteenlopende redenen problemen krijgen met de opvoeding van hun kinderen. Voor die kinderen bestaan allerlei vormen van hulpverlening. Voor jonge kinderen is lang niet altijd duidelijk wat er gebeurt en waarom bepaalde maatregelen nodig zijn.
Om die reden schreef Margreet Louwers de belevenissen van Ton en Toya, broer en zus. In korte hoofdstukken vertelt zij wat Ton en Toya meemaken na de scheiding van hun ouders. Met mama gaat het niet goed, er komt ambulante hulpverlening. De kinderen worden verwaarloosd en worden onder toezicht gesteld, de oppasbuurman gedraagt zich niet zoals het hoort, er volgt aangifte bij de politie. Ton en Toya komen tijdelijk in een kindertehuis terecht, hun moeder overlijdt en ze worden opgevangen in een pleeggezin. Uiteindelijk vormen ze gelukkig weer een gezin met hun vader en zijn vriendin.

Ieder hoofdstuk is een afgerond voorlichtend verhaal over een aspect van de hulpverlening aan kinderen. De verhalen zijn met veel inlevingvermogen geschreven en maken duidelijk met welke bedoeling bepaalde maatregelen worden genomen en wat kinderen daarvan kunnen verwachten. Het boek is een (voor)leesboek voor kinderen vanaf 6 jaar, schitterend in kleur geillustreerd door Monique van den Hout.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Margreet Louwers
Uitgever
nino
ISBN
9789085605911
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99