Te gast in Argentinie & Chili

Prijs € 8,95

Uitverkocht

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Zuid-Amerikaanse buurlanden Argentinië en Chili hebben spectaculaire landschappen, een boeiende cultuur en een roerig verleden. De Spaanse kolonisten en later ook de Europese landverhuizers beïnvloedden de architectuur, de religie, de omgangsvormen en de nationale keuken. Dit alles maakt het reizen in dit deel van de wereld tot een grenzeloos avontuur. Op de fiets door Buenos Aires Argentinië's bruisende hoofdstad Buenos Aires verkennen we bij voorkeur per fiets. Maar wel in groepsverband, want verkeersregels lappen de porteños aan hun laars. Van het statige centrum rond Plaza de Mayo - dat doet denken aan Parijs of Madrid - gaan we door naar de havenwijk La Boca. Hier ontstond de tango, die nog altijd springlevend is. Elders in de stad bezoeken we de Feria de Mataderos. Op deze feestelijke zondagsmarkt ontmoeten boeren en stedelingen elkaar en krijgen oude ambachten een nieuwe impuls. Gaucho's in de verdrukking Het nationale symbool en toppunt van Argentijn zijn - la argentinidad - is ongetwijfeld de gaucho. Deze van oorsprong onafhankelijke veejager symboliseert de meest authentieke eigenschappen van het land: vrijheid, patriottisme, moed, mannelijkheid, eerlijkheid, en respect voor traditie. De werkelijkheid blijkt een stuk minder romantisch. Hedendaagse gaucho's hebben de grootste moeite om een zelfstandig bestaan te leiden en werken meestal in dienst van een grote veeboer. Rituelen en proeverijen Een traditie die op het Argentijnse platteland nog altijd wordt gekoesterd, is het drinken van mate. Bij dit ritueel houdt men zich strikt aan de regels. Zowel Argentinië als Chili staan bekend om hun goede wijnen. Alle reden om een toer te maken langs een aantal wijnboerderijen in de omgeving van de Argentijnse stad Mendoza. In het ruige westen van Argentinië bezoeken we een bijzonder bedevaartsoord en verwonderen ons over de populariteit van het volksgeloof. Grimmig verleden In de vele uitgaansbuurten van Chili's hoofdstad Santiago lijkt het leven soms een groot feest, maar op andere plekken spookt nog altijd het duistere verleden rond. We bezoeken locaties die herinneren aan de dictatuur die het land eind vorige eeuw in haar greep had. We maken ook een uitstapje naar de Chileense eilandenarchipel Chiloé en treffen sporen aan van Hollandse zeevaarders. En we laten je kennismaken met de in Chili razend populaire stripfiguur Condorito. De avonturen van deze 'Chileense Donald Duck' geven een mooi inkijkje in de onderlinge verhoudingen van bewoners en nationaliteiten in dit deel van de wereld.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160295
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

De Zuid-Amerikaanse buurlanden Argentinië en Chili hebben spectaculaire landschappen, een boeiende cultuur en een roerig verleden. De Spaanse kolonisten en later ook de Europese landverhuizers beïnvloedden de architectuur, de religie, de omgangsvormen en de nationale keuken. Dit alles maakt het reizen in dit deel van de wereld tot een grenzeloos avontuur.
Op de fiets door Buenos Aires
Argentinië's bruisende hoofdstad Buenos Aires verkennen we bij voorkeur per fiets. Maar wel in groepsverband, want verkeersregels lappen de porteños aan hun laars. Van het statige centrum rond Plaza de Mayo - dat doet denken aan Parijs of Madrid - gaan we door naar de havenwijk La Boca. Hier ontstond de tango, die nog altijd springlevend is. Elders in de stad bezoeken we de Feria de Mataderos. Op deze feestelijke zondagsmarkt ontmoeten boeren en stedelingen elkaar en krijgen oude ambachten een nieuwe impuls.

Gaucho's in de verdrukking
Het nationale symbool en toppunt van Argentijn zijn - la argentinidad - is ongetwijfeld de gaucho. Deze van oorsprong onafhankelijke veejager symboliseert de meest authentieke eigenschappen van het land: vrijheid, patriottisme, moed, mannelijkheid, eerlijkheid, en respect voor traditie. De werkelijkheid blijkt een stuk minder romantisch. Hedendaagse gaucho's hebben de grootste moeite om een zelfstandig bestaan te leiden en werken meestal in dienst van een grote veeboer.

Rituelen en proeverijen
Een traditie die op het Argentijnse platteland nog altijd wordt gekoesterd, is het drinken van mate. Bij dit ritueel houdt men zich strikt aan de regels. Zowel Argentinië als Chili staan bekend om hun goede wijnen. Alle reden om een toer te maken langs een aantal wijnboerderijen in de omgeving van de Argentijnse stad Mendoza. In het ruige westen van Argentinië bezoeken we een bijzonder bedevaartsoord en verwonderen ons over de populariteit van het volksgeloof.

Grimmig verleden
In de vele uitgaansbuurten van Chili's hoofdstad Santiago lijkt het leven soms een groot feest, maar op andere plekken spookt nog altijd het duistere verleden rond. We bezoeken locaties die herinneren aan de dictatuur die het land eind vorige eeuw in haar greep had. We maken ook een uitstapje naar de Chileense eilandenarchipel Chiloé en treffen sporen aan van Hollandse zeevaarders. En we laten je kennismaken met de in Chili razend populaire stripfiguur Condorito. De avonturen van deze 'Chileense Donald Duck' geven een mooi inkijkje in de onderlinge verhoudingen van bewoners en nationaliteiten in dit deel van de wereld.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160295
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99