Standplaats Moskou

van onze correspondent

Prijs € 17,50

Uitverkocht

K. Onwijn

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tijdens een nachtelijke wandeling over het streng bewaakte, en nog altijd heilige Rode Plein liep een van de bewakingsagenten plotseling op mij toe. Nadat hij via een walkietalkie een collega had gemeld dat hij waarschijnlijk weer 'beet' had, fluisterde hij: 'Wil je voor wat dollars achter de bewakers het balkon van het Leninmausoleum opklimmen en er even kort zwaaien zoals Stalin en Brezjnev dat vroeger ook hebben gedaan? In Van onze correspondent. Standplaats Moskou beschrijft Karel Onwijn hoe het is te leven en te werken als correspondent in Rusland. Het is een persoonlijk en journalistiek relaas over indrukken en ervaringen in een land waarvan de bewoners zich vaak met grote moeite staande hebben kunnen houden na het uiteenvallen van hun voormalige vaderland de Sovjet-Unie. Behalve aandacht voor belangrijke politieke onderwerpen zoals de coup tegen Gorbatsjov en de opkomst van Poetin schrijft hij vooral over zijn dagelijkse leven in het post-commu-nistische Moskou. De aanvankelijk stille, armoedig aandoende en grijze stad heeft hij zien veranderen in een levendige, welvarende en kleurrijke metropool. Helaas zijn de corruptie en bureaucratie gebleven. Karel Onwijn (1967) is contemporain historicus/politicoloog. Sinds 1989 werkte en reisde hij regelmatig langere perioden in de (voormalige) Sovjet-Unie. Van 1997-2005 was hij correspondent in Moskou voor onder meer De Tijd (Belgi Het Financieele Dagblad, Het Parool, Reforma-torisch Dagblad en het ANP. Hij schreef eerder Landenreeks Rusland (2006) en Landenreeks Oekra (2005).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K. Onwijn
Uitgever
Stichting LM Publishers
ISBN
9789068325935
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Tijdens een nachtelijke wandeling over het streng bewaakte, en nog altijd heilige Rode Plein liep een van de bewakingsagenten plotseling op mij toe. Nadat hij via een walkietalkie een collega had gemeld dat hij waarschijnlijk weer 'beet' had, fluisterde hij: 'Wil je voor wat dollars achter de bewakers het balkon van het Leninmausoleum opklimmen en er even kort zwaaien zoals Stalin en Brezjnev dat vroeger ook hebben gedaan?
In Van onze correspondent. Standplaats Moskou beschrijft Karel Onwijn hoe het is te leven en te werken als correspondent in Rusland. Het is een persoonlijk en journalistiek relaas over indrukken en ervaringen in een land waarvan de bewoners zich vaak met grote moeite staande hebben kunnen houden na het uiteenvallen van hun voormalige vaderland de Sovjet-Unie. Behalve aandacht voor belangrijke politieke onderwerpen zoals de coup tegen Gorbatsjov en de opkomst van Poetin schrijft hij vooral over zijn dagelijkse leven in het post-commu-nistische Moskou. De aanvankelijk stille, armoedig aandoende en grijze stad heeft hij zien veranderen in een levendige, welvarende en kleurrijke metropool. Helaas zijn de corruptie en bureaucratie gebleven.
Karel Onwijn (1967) is contemporain historicus/politicoloog. Sinds 1989 werkte en reisde hij regelmatig langere perioden in de (voormalige) Sovjet-Unie. Van 1997-2005 was hij correspondent in Moskou voor onder meer De Tijd (Belgi Het Financieele Dagblad, Het Parool, Reforma-torisch Dagblad en het ANP. Hij schreef eerder Landenreeks Rusland (2006) en Landenreeks Oekra (2005).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K. Onwijn
Uitgever
Stichting LM Publishers
ISBN
9789068325935
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99