Afweermechanismen in de horoscoop

Prijs € 21,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Liz Greene

Paperback | Oktober 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een horoscoop geeft veel informatie over onze behoeften en mogelijkheden, maar ook hoe we verstoppertje met onszelf kunnen spelen of afweermechanismen opbouwen. Zowel Freud als Jung hebben waardevolle inzichten over dit deel van ons psychisch functioneren gegeven. Liz behandelt eerst de theoretische achtergronden, om deze vervolgens aan de hand van voorbeelden naar de praktijk te vertalen. Ze laat zien hoe onze gaven, talenten, behoeften en afweermechanismen met elkaar vervlochten zijn en met elkaar samenhangen, en dat afweermechanismen uiteen kunnen lopen van defensief en afwerend gedrag en projecties tot aan gewelddadig gedrag of altijd maar aardig zijn. Ze behandelt van alle elementen en tekens de typerende afweermechanismen, en neemt ook een aantal planeten onder de loep. Inzicht in die verdediging kan je helpen door deze mechanismen heen te breken en je werkelijke kracht en mogelijkheden te ontplooien. Liz Greene, astrologe en Jungiaans analytica, leidt in Londen het Centre for Psychological Astrology en heeft een therapeutische praktijk. Door haar talloze astrologieboeken, maar ook door haar lezingen, is ze een begrip in de astrologische wereld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Liz Greene
Uitgever
Symbolon
ISBN
9789074899291
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2001
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Een horoscoop geeft veel informatie over onze behoeften en mogelijkheden, maar ook hoe we verstoppertje met onszelf kunnen spelen of afweermechanismen opbouwen. Zowel Freud als Jung hebben waardevolle inzichten over dit deel van ons psychisch functioneren gegeven. Liz behandelt eerst de theoretische achtergronden, om deze vervolgens aan de hand van voorbeelden naar de praktijk te vertalen.
Ze laat zien hoe onze gaven, talenten, behoeften en afweermechanismen met elkaar vervlochten zijn en met elkaar samenhangen, en dat afweermechanismen uiteen kunnen lopen van defensief en afwerend gedrag en projecties tot aan gewelddadig gedrag of altijd maar aardig zijn. Ze behandelt van alle elementen en tekens de typerende afweermechanismen, en neemt ook een aantal planeten onder de loep. Inzicht in die verdediging kan je helpen door deze mechanismen heen te breken en je werkelijke kracht en mogelijkheden te ontplooien.

Liz Greene, astrologe en Jungiaans analytica, leidt in Londen het Centre for Psychological Astrology en heeft een therapeutische praktijk. Door haar talloze astrologieboeken, maar ook door haar lezingen, is ze een begrip in de astrologische wereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Liz Greene
Uitgever
Symbolon
ISBN
9789074899291
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2001
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99