Schemagerichte therapie in groepen Werkboek voor patienten

werkboek voor patienten

Prijs € 23,90

Uitverkocht

J. Broersen, Jenny Broersen, M. van Vreeswijk

Paperback | Juli 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedereen heeft opvattingen over zichzelf en anderen. Hardnekkige opvattingen, zogeheten "schema"s", bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. In de kinderjaren wordt hiervoor de kiem gelegd. Deze opvattingen worden versterkt door ervaringen na de kindertijd. De zo ontwikkelde schema"s zorgen voor een gevoel van veiligheid. Ervaringen worden vaak zodanig aangepast dat ze de "juistheid" van de schema"s bevestigen. Sommige mensen ondervinden zo"n last van hun schema"s in het dagelijks functioneren dat er sprake van een persoonlijkheidsstoornis is.Het werkboek Schemagerichte therapie is een hulpmiddel voor patiënten om meer inzicht te krijgen in de duurzame gedachtepatronen/gewoonten die een last in het leven zijn, en vervolgens in het veranderingsproces.Het Schemagerichte therapie werkboek voor de client wordt naast de handleiding gebruikt. De handleiding Schemagerichte therapie beschrijft een protocol voor de behandeling van mensen die als gevolg van hun schema"s in het leven vastlopen. Het doel van het protocol is de invloed van schema"s op het dagelijks leven te verminderen. Dit wordt mensen geleerd door middel van technieken maar vooral door interpersoonlijk leren. Deze technieken staan beschreven in het werkboek Schemagerichte therapie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Broersen, Jenny Broersen, M. van Vreeswijk
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031347773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
75

Beschrijving

Iedereen heeft opvattingen over zichzelf en anderen. Hardnekkige opvattingen, zogeheten "schema"s", bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. In de kinderjaren wordt hiervoor de kiem gelegd. Deze opvattingen worden versterkt door ervaringen na de kindertijd. De zo ontwikkelde schema"s zorgen voor een gevoel van veiligheid. Ervaringen worden vaak zodanig aangepast dat ze de "juistheid" van de schema"s bevestigen. Sommige mensen ondervinden zo"n last van hun schema"s in het dagelijks functioneren dat er sprake van een persoonlijkheidsstoornis is.

Het werkboek Schemagerichte therapie is een hulpmiddel voor patiënten om meer inzicht te krijgen in de duurzame gedachtepatronen/gewoonten die een last in het leven zijn, en vervolgens in het veranderingsproces.

Het Schemagerichte therapie werkboek voor de client wordt naast de handleiding gebruikt. De handleiding Schemagerichte therapie beschrijft een protocol voor de behandeling van mensen die als gevolg van hun schema"s in het leven vastlopen. Het doel van het protocol is de invloed van schema"s op het dagelijks leven te verminderen. Dit wordt mensen geleerd door middel van technieken maar vooral door interpersoonlijk leren. Deze technieken staan beschreven in het werkboek Schemagerichte therapie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Broersen, Jenny Broersen, M. van Vreeswijk
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031347773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
75

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99