Mysteries in Nedeland / Amsterdam (e-Book)

Prijs € 4,99
Download direct dit e-Book

Martijn J. Adelmund

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bultenaar van BuikslootBuiksloot, voorheen polderland, is tegenwoordig een deel van Amsterdam Noord. Vroeger Kwam hier vaak een gebochelde marskramer, die dan verder zijn ronde maakte richting Hoorn en Enkhuizen. De gebochelde marskramer, ook wel 'de bultenaar' genoemd, kon mensen beheksen. Dit is het verhaal van een van de slachtoffers, met een glansrol voor tante Cor uit de Drihoekstaat in de Jordaan.Het huis met de hoofden op de KeizersgrachtDit statige herenhuis aan Keizersgracht 123 dankt zijn naam aan een macaber voorval uit de zevenrinde eeuw. Hier zou een dienstmeid met een vleesmes het hoofd van zeven rovers hebben afgesneden. Het huis staat er nog en is tegen woordig een rijkdmonument.In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaabare verschijnselen die zich afspelen in Amsterdam.De serie Mysteries in NederlandIedereen kent ze, de muysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeutenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. In dit boek zij tientallen verhalen gebundeld met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.Martijn J. Adelmund is historicus en werkt als redacteur voor verschillende uitgeverijen. Hij heeft zich gespecialiseerd in lokale geschiedenis en opmerkelijke geberutenissen die voortleven in verhalen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martijn J. Adelmund
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044964448
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
674070 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Beschrijving

De bultenaar van Buiksloot
Buiksloot, voorheen polderland, is tegenwoordig een deel van Amsterdam Noord. Vroeger Kwam hier vaak een gebochelde marskramer, die dan verder zijn ronde maakte richting Hoorn en Enkhuizen. De gebochelde marskramer, ook wel 'de bultenaar' genoemd, kon mensen beheksen. Dit is het verhaal van een van de slachtoffers, met een glansrol voor tante Cor uit de Drihoekstaat in de Jordaan.
Het huis met de hoofden op de Keizersgracht
Dit statige herenhuis aan Keizersgracht 123 dankt zijn naam aan een macaber voorval uit de zevenrinde eeuw. Hier zou een dienstmeid met een vleesmes het hoofd van zeven rovers hebben afgesneden. Het huis staat er nog en is tegen woordig een rijkdmonument.
In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaabare verschijnselen die zich afspelen in Amsterdam.
De serie Mysteries in Nederland
Iedereen kent ze, de muysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeutenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. In dit boek zij tientallen verhalen gebundeld met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.
Martijn J. Adelmund is historicus en werkt als redacteur voor verschillende uitgeverijen. Hij heeft zich gespecialiseerd in lokale geschiedenis en opmerkelijke geberutenissen die voortleven in verhalen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martijn J. Adelmund
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044964448
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
674070 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99