Muziek in streektaal

lezingen van de zesde internationale streektaalconferentie op 23 september 2011 in Heerde

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

`Op 23 september 2011 werd in Heerde (Oost-Veluwe) de zesde internationale streektaalconferentie gehouden. Betrokkenen bij het streektaalbeleid, dialectliefhebbers, muzikanten en andere mensen uit de muziekwereld wisselden er met elkaar van gedachten over vragen als: Wat hebben Drentse blues, Hollandse schlagers en West-Vlaamse hiphop met elkaar gemeen? Zijn er trends en evoluties merkbaar in de plaats die streektaal inneemt in de muziek? Is een muziekbeleid binnen het streektaalbeleid mogelijk en is dat zinvol? En is er op de markt wel plaats voor muziek in de streektaal? Deze bundel bevat de tot artikelen uitgeschreven presentaties. Drie artikelen behandelen de recente en minder recente geschiedenis van de streektaalmuziek in een bepaalde regio: Joop van den Bremen voor Nederland, Walter Evenepoel voor Vlaanderen en Beart Oosterhaven voor Friesland. Twee artikelen zijn van meer wetenschappelijke aard: Hanne Kloots en Tom Smits bieden een sociolinguïstisch perspectief op streektaalmuziek. Roeland van Hout vergelijkt dialect en muziek vanuit taalpsychologisch en evolutionair perspectief, en koppelt daaraan enkele beschouwingen over het taalbeleid. Het artikel van Bert Kamping ten slotte, beschrijft de taalbeleidspraktijk in Drenthe. De internationale streektaalconferenties zijn bedoeld voor iedereen die het wel en wee van de streektalen en dialecten na aan het hart ligt, inclusief beleidsmakers, onderzoekers, docenten en studenten. De organisatie is in handen van de Stichting Nederlandse Dialecten samen met Variaties vzw. Koepelorganisatie voor dialecten en oraal erfgoed in Vlaanderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Kleine Uil, Uitgeverij
ISBN
9789491065620
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

`Op 23 september 2011 werd in Heerde (Oost-Veluwe) de zesde internationale
streektaalconferentie gehouden. Betrokkenen bij het streektaalbeleid, dialectliefhebbers, muzikanten en andere mensen uit de muziekwereld wisselden er met elkaar van gedachten over vragen als: Wat hebben Drentse blues, Hollandse schlagers en West-Vlaamse hiphop met elkaar gemeen? Zijn er trends en evoluties merkbaar in de plaats die streektaal inneemt in de muziek? Is een muziekbeleid binnen het streektaalbeleid mogelijk en is dat zinvol? En is er op de markt wel plaats voor muziek in de streektaal?
Deze bundel bevat de tot artikelen uitgeschreven presentaties. Drie artikelen behandelen de recente en minder recente geschiedenis van de streektaalmuziek in een bepaalde regio: Joop van den Bremen voor Nederland, Walter Evenepoel voor Vlaanderen en Beart Oosterhaven voor Friesland. Twee artikelen zijn van meer wetenschappelijke aard: Hanne Kloots en Tom Smits bieden een sociolinguïstisch perspectief op streektaalmuziek. Roeland van Hout vergelijkt dialect en muziek vanuit taalpsychologisch en evolutionair perspectief, en koppelt daaraan enkele beschouwingen over het taalbeleid. Het artikel van Bert Kamping ten slotte, beschrijft de taalbeleidspraktijk in Drenthe.
De internationale streektaalconferenties zijn bedoeld voor iedereen die het wel en wee van de streektalen en dialecten na aan het hart ligt, inclusief beleidsmakers,
onderzoekers, docenten en studenten. De organisatie is in handen van de Stichting Nederlandse Dialecten samen met Variaties vzw. Koepelorganisatie voor dialecten en oraal erfgoed in Vlaanderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Kleine Uil, Uitgeverij
ISBN
9789491065620
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99