Musiconomie

zelfstandig ondernemen voor musici en artiesten

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ton Lamers, Rebecca Nagel

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Uitvoerend kunstenaars moeten meer in huis hebben dan creativiteit en talent. Voor het succesvol opzetten en runnen van een beroepspraktijk is ook bedrijfseconomisch inzicht een vereiste.Musiconomie bespreekt de economische, financiële en juridische aspecten van de beroepspraktijk van de artiest, de musicus en de docent. Aan bod komen onder andere belastingzaken, samenwerkingsvormen, zelfstandigheid, overeenkomsten, auteursrecht en administratie. De auteurs beschrijven de nieuwste wetgeving en plaatsen deze in een praktisch kader. Met Musiconomie leren artiesten alles wat ze moeten weten om zelfstandig hun beroep te kunnen uitoefenen en in financiële onderhandelingen goed beslagen ten ijs komen. Het boek is geschikt voor studenten van conservatoria, popacademies, kleinkunstacademies en opleidingen media- en entertainment en voor de professionals die al in de beroepspraktijk werkzaam zijn. Omdat de regels nogal eens veranderen, wordt dit boek ondersteund door een website. De combinatie van boek met website geeft de lezer daardoor een actueel beeld.Ton Lamers en Rebecca Nagel zijn als docenten recht en economie verbonden aan de ArtEZ Hogeschool te Arnhem, Enschede en Zwolle en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij schreven ook Arteconomie - Zelfstandig ondernemen voor beeldend kunstenaars, vormgevers, ontwerpers en fotografen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton Lamers, Rebecca Nagel
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Uitvoerend kunstenaars moeten meer in huis hebben dan creativiteit en talent. Voor het succesvol opzetten en runnen van een beroepspraktijk is ook bedrijfseconomisch inzicht een vereiste.
Musiconomie bespreekt de economische, financiële en juridische aspecten van de beroepspraktijk van de artiest, de musicus en de docent. Aan bod komen onder andere belastingzaken, samenwerkingsvormen, zelfstandigheid, overeenkomsten, auteursrecht en administratie. De auteurs beschrijven de nieuwste wetgeving en plaatsen deze in een praktisch kader. Met Musiconomie leren artiesten alles wat ze moeten weten om zelfstandig hun beroep te kunnen uitoefenen en in financiële onderhandelingen goed beslagen ten ijs komen.
Het boek is geschikt voor studenten van conservatoria, popacademies, kleinkunstacademies en opleidingen media- en entertainment en voor de professionals die al in de beroepspraktijk werkzaam zijn. Omdat de regels nogal eens veranderen, wordt dit boek ondersteund door een website. De combinatie van boek met website geeft de lezer daardoor een actueel beeld.

Ton Lamers en Rebecca Nagel zijn als docenten recht en economie verbonden aan de ArtEZ Hogeschool te Arnhem, Enschede en Zwolle en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij schreven ook Arteconomie - Zelfstandig ondernemen voor beeldend kunstenaars, vormgevers, ontwerpers en fotografen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton Lamers, Rebecca Nagel
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99