Musiceren zonder pijn

Prijs € 23,95

Uitverkocht

A. Samama

Paperback | November 1998 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Veel musici hebben tijdens en na het musiceren last van pijn in schouders, armen of handen. Hun klachten ontstaan door een verkeerde houding van wervelkolom, hoofd en nek. In muziekopleidingen wordt hieraan weinig aandacht besteed. Dit boek is een handleiding om blessures als gevolg van de uitoefening van het beroep van musicus te voorkomen en, als er al blessures zijn, deze te behandelen. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel komt de theorie met instructies en oefeningen die voor alle musici bedoeld zijn aan de orde. Deel twee geeft instructies en oefeningen voor de verschillende instrumenten. In het laatste deel worden de blessures die bij het bespelen van elk instrument kunnen optreden overzichtelijk in tabelvorm weergegeven, waarbij vermeld wordt waardoor ze veroorzaakt worden en wat de musicus eraan kan doen om ze te verhelpen of voorkómen. De talrijke illustraties verduidelijken de tekst bij zowel de theorie als de oefeningen.Ans Samama, oefentherapeute Mensendieck, is ruim 25 jaar gespecialiseerd in de behandeling van musici, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarnaast is zij een veelgevraagd docente op muziekopleidingen en universiteiten in binnen- en buitenland."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Samama
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023233985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 1998
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

"Veel musici hebben tijdens en na het musiceren last van pijn in schouders, armen of handen. Hun klachten ontstaan door een verkeerde houding van wervelkolom, hoofd en nek.
In muziekopleidingen wordt hieraan weinig aandacht besteed. Dit boek is een handleiding om blessures als gevolg van de uitoefening van het beroep van musicus te voorkomen en, als er al blessures zijn, deze te behandelen. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel komt de theorie met instructies en oefeningen die voor alle musici bedoeld zijn aan de orde. Deel twee geeft instructies en oefeningen voor de verschillende instrumenten.
In het laatste deel worden de blessures die bij het bespelen van elk instrument kunnen optreden overzichtelijk in tabelvorm weergegeven, waarbij vermeld wordt waardoor ze veroorzaakt worden en wat de musicus eraan kan doen om ze te verhelpen of voorkómen. De talrijke illustraties verduidelijken de tekst bij zowel de theorie als de oefeningen.

Ans Samama, oefentherapeute Mensendieck, is ruim 25 jaar gespecialiseerd in de behandeling van musici, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarnaast is zij een veelgevraagd docente op muziekopleidingen en universiteiten in binnen- en buitenland."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Samama
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023233985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 1998
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99