Multiculturalisme & neutraliteit

Prijs € 41,99

Tijdelijk niet beschikbaar

T. Wolff

Paperback | Juni 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De consensus onder multiculturalisten is dat het klassieke liberalisme niet meer voldoet als arbiter van levensbeschouwelijke verschillen van mening. Dit boek richt zijn pijlen op die consensus.Sinds het begin van de jaren negentig geniet het multiculturalisme aanzienlijke populariteit onder politiek filosofen. Het beweert dat interne culturele diversiteit ons voor de noodzaak stelt om wezenlijk anders te denken over de grondslagen van recht en politiek in moderne samenlevingen. Het klassieke liberalisme voldoet niet meer als arbiter van levensbeschouwelijke verschillen van mening, is de consensus onder multiculturalisten. Dit boek richt zijn pijlen op die consensus. Enerzijds wordt verdedigd dat het politiek liberalisme nog steeds zijn taak van neutrale derde kan vervullen, anderzijds wordt betoogd dat het multiculturalisme, ondanks goede bedoelingen, onwenselijke neveneffecten oproept. Het hardvochtige assimilatiemodel dat in het Nederland van de eenentwintigste eeuw steeds vastere voet aan de grond krijgt, biedt evenmin gerechtigheid of oplossingen. Het harmoniseren van culturele verschillen vraagt om meer liberalisme, niet minder. Tim Wolff studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Na vier jaar aio-schap is hij thans universitair docent aan de faculteit der rechtsgeleerdheid, waar hij verbonden is geweest aan de vakken rechtsfilosofie, conflictbeslechting en encyclopedie der rechtsgeleerdheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T. Wolff
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789056294137
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Beschrijving

De consensus onder multiculturalisten is dat het klassieke liberalisme niet meer voldoet als arbiter van levensbeschouwelijke verschillen van mening. Dit boek richt zijn pijlen op die consensus.

Sinds het begin van de jaren negentig geniet het multiculturalisme aanzienlijke populariteit onder politiek filosofen. Het beweert dat interne culturele diversiteit ons voor de noodzaak stelt om wezenlijk anders te denken over de grondslagen van recht en politiek in moderne samenlevingen. Het klassieke liberalisme voldoet niet meer als arbiter van levensbeschouwelijke verschillen van mening, is de consensus onder multiculturalisten. Dit boek richt zijn pijlen op die consensus. Enerzijds wordt verdedigd dat het politiek liberalisme nog steeds zijn taak van neutrale derde kan vervullen, anderzijds wordt betoogd dat het multiculturalisme, ondanks goede bedoelingen, onwenselijke neveneffecten oproept. Het hardvochtige assimilatiemodel dat in het Nederland van de eenentwintigste eeuw steeds vastere voet aan de grond krijgt, biedt evenmin gerechtigheid of oplossingen. Het harmoniseren van culturele verschillen vraagt om meer liberalisme, niet minder.

Tim Wolff studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Na vier jaar aio-schap is hij thans universitair docent aan de faculteit der rechtsgeleerdheid, waar hij verbonden is geweest aan de vakken rechtsfilosofie, conflictbeslechting en encyclopedie der rechtsgeleerdheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T. Wolff
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789056294137
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99