MRB

meten, Regelen, Besturen met de PC

Prijs € 34,50

Uitverkocht

A. Heppner

Paperback | November 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is bedoeld voor scholieren en studenten, voor hobby-elektronici, geïnteresseerde technici en ingenieurs die zijdelings wel eens met elektronica te maken krijgen. Het biedt een handreiking bij de eerste kennismaking met de MRB-techniek, maar gaat tevens dieper in op het werken met deze techniek. Iedereen die in deze techniek geïnteresseerd is, kan daar ook mee omgaan. Voor de 'beginner' is in hoofdstuk 1 van dit boek een datadisplay beschreven dat kan worden uitgebreid tot een systeem van computergestuurde verlichtingsschakelaars. Meten, regelen en besturen (MRB) heeft in korte tijd vrijwel elk aspect van het dagelijks leven veranderd. Van centrale verwarming tot personenauto, van wasmachine tot medische apparatuur, van naaimachine tot elektronische meetapparaten, en zelfs in de modelspoorwegbouw -- overal neemt MRB een centrale plaats in, waarbij een ingangsgrootheid wordt gemeten en als gevolg daarvan een besturingsproces wordt gestart. Het thema 'MRB' heeft raakvlakken met alle aspecten van de elektronica, en daarnaast ook met de meettechniek, mechanica en machinebouw enzovoort. Het is uiteraard niet mogelijk het hele spectrum in dit ene boek te behandelen -- het beperkt zich tot de kern van de MRB-techniek. Begonnen wordt met de criteria voor de keuze van de juiste sensor. Daarna worden diverse mogelijkheden voor de opbouw van een MRB-systeem beschreven, waarbij de lezer tegelijk kennis opdoet over de werking van de betreffende schakelingen. Hierna is de lezer in staat de juiste schakeling te ontwerpen voor zijn eigen, specifieke MRB-systeem -- want elk MRB-probleem is uniek en vraagt om een unieke oplossing. Er is zo veel informatie over het thema 'MRB' beschikbaar, dat een aantal hoofdstukken niet in gedrukte vorm in het boek zijn opgenomen, maar door de geïnteresseerde lezer van de Elektuur-website kunnen worden gedownload. Om het aantal 'papieren' bladzijden binnen de perken te houden, kunnen databladen, print-layouts en voorbeeldprogramma's eveneens van de Elektuur-website worden opgehaald.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Heppner
Uitgever
Elektor International Media BV
ISBN
9789053811894
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
316

Beschrijving

Dit boek is bedoeld voor scholieren en studenten, voor hobby-elektronici, geïnteresseerde technici en ingenieurs die zijdelings wel eens met elektronica te maken krijgen. Het biedt een handreiking bij de eerste kennismaking met de MRB-techniek, maar gaat tevens dieper in op het werken met deze techniek. Iedereen die in deze techniek geïnteresseerd is, kan daar ook mee omgaan.

Voor de 'beginner' is in hoofdstuk 1 van dit boek een datadisplay beschreven dat kan worden uitgebreid tot een systeem van computergestuurde verlichtingsschakelaars.

Meten, regelen en besturen (MRB) heeft in korte tijd vrijwel elk aspect van het dagelijks leven veranderd. Van centrale verwarming tot personenauto, van wasmachine tot medische apparatuur, van naaimachine tot elektronische meetapparaten, en zelfs in de modelspoorwegbouw -- overal neemt MRB een centrale plaats in, waarbij een ingangsgrootheid wordt gemeten en als gevolg daarvan een besturingsproces wordt gestart.

Het thema 'MRB' heeft raakvlakken met alle aspecten van de elektronica, en daarnaast ook met de meettechniek, mechanica en machinebouw enzovoort. Het is uiteraard niet mogelijk het hele spectrum in dit ene boek te behandelen -- het beperkt zich tot de kern van de MRB-techniek. Begonnen wordt met de criteria voor de keuze van de juiste sensor. Daarna worden diverse mogelijkheden voor de opbouw van een MRB-systeem beschreven, waarbij de lezer tegelijk kennis opdoet over de werking van de betreffende schakelingen. Hierna is de lezer in staat de juiste schakeling te ontwerpen voor zijn eigen, specifieke MRB-systeem -- want elk MRB-probleem is uniek en vraagt om een unieke oplossing.

Er is zo veel informatie over het thema 'MRB' beschikbaar, dat een aantal hoofdstukken niet in gedrukte vorm in het boek zijn opgenomen, maar door de geïnteresseerde lezer van de Elektuur-website kunnen worden gedownload. Om het aantal 'papieren' bladzijden binnen de perken te houden, kunnen databladen, print-layouts en voorbeeldprogramma's eveneens van de Elektuur-website worden opgehaald.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Heppner
Uitgever
Elektor International Media BV
ISBN
9789053811894
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
316

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99