Motivatie en mogelijkheden bij moeilijke mensen

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Arno van Dam

Paperback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De vraag waarom sommige mensen hun therapie afmaken en hun gedrag veranderen terwijl anderen steeds voortijdig met therapie stoppen, niets met de hen geleverde adviezen en inzichten doen en weer anderen niet eens aan behandeling beginnen, houdt psychologen en psychiaters al decennia bezig. De vraag naar waarom mensen geen hulp willen of daar niets mee doen, speelt in nog sterkere mate als mensen gedrag vertonen dat voor veel mensen moeilijk invoelbaar is, zoals een dakloos bestaan leiden, vervuilen, crimineel gedrag vertonen, familieleden mishandelen of hun gezondheid en sociale relaties te gronde richten door drugsgebruik.GGZ WNB is zich steeds meer gaan specialiseren in deze groep patiënten met een doorgaans complexe motivatie. Die specialisatie wordt verder uitgebouwd door de oprichting van het kenniscentrum psychiatrie en maatschappelijke overlast, een samenwerkingsverband tussen een aantal afdelingen van GGZ WNB en prof. dr. Niels Mulder van het Erasmus MC. Dit kenniscentrum houdt zich niet alleen bezig met specialistische hulpverlening maar ook met kennisoverdracht en wetenschappelijke onderzoek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arno van Dam
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031360192
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
151

Beschrijving

De vraag waarom sommige mensen hun therapie afmaken en hun gedrag veranderen terwijl anderen steeds voortijdig met therapie stoppen, niets met de hen geleverde adviezen en inzichten doen en weer anderen niet eens aan behandeling beginnen, houdt psychologen en psychiaters al decennia bezig. De vraag naar waarom mensen geen hulp willen of daar niets mee doen, speelt in nog sterkere mate als mensen gedrag vertonen dat voor veel mensen moeilijk invoelbaar is, zoals een dakloos bestaan leiden, vervuilen, crimineel gedrag vertonen, familieleden mishandelen of hun gezondheid en sociale relaties te gronde richten door drugsgebruik.

GGZ WNB is zich steeds meer gaan specialiseren in deze groep patiënten met een doorgaans complexe motivatie. Die specialisatie wordt verder uitgebouwd door de oprichting van het kenniscentrum psychiatrie en maatschappelijke overlast, een samenwerkingsverband tussen een aantal afdelingen van GGZ WNB en prof. dr. Niels Mulder van het Erasmus MC. Dit kenniscentrum houdt zich niet alleen bezig met specialistische hulpverlening maar ook met kennisoverdracht en wetenschappelijke onderzoek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arno van Dam
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031360192
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
151

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99