Monumenten in Hoogland en Amersfoort-Noord

overzicht van de bouwkunst tot 1974

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De middeleeuwse kapel van Coelhorst, het landgoed Schothorst, de historische boerderij Landsigt, het tuinrijke Hoogerhorst en de prachtig gerestaureerde hoeve Bosserdijk zijn stuk voor stuk monumenten met een belangrijke historische rol in Hoogland en Amersfoort-Noord.Amersfoort-Noord viel tot 1974 onder de gemeente Hoogland. Het was een agrarisch gebied dat groter was dan Amersfoort zelf. De meeste gebouwen zijn inmiddels verdwenen: boerderijen werden verbouwd of moesten wijken voor de aanleg van nieuwe woongebieden, landhuizen raakten in verval, schoolgebouwen werden vervangen en fabrieken en gemeentelijke panden kwamen leeg te staan. Tegenwoordig zijn er nog zo'n honderd gebouwen van monumentale waarde in dit gebied. Voor deze publicatie zijn de vijftig mooiste panden gefotografeerd en worden voor het eerst de bouwgeschiedenis, de architectonische bijzonderheden en de huidige en voormalige bewoners ervan gepresenteerd.De inleiding plaatst de monumenten in een historisch kader en aan de hand van de gedetailleerde landkaart kan iedereen zelf een fiets- of wandelroute uitstippelen. Dit alles maakt Monumenten in Hoogland en Amersfoort-Noord tot een prachtig kijk- en leesboek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068686142
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Beschrijving

De middeleeuwse kapel van Coelhorst, het landgoed Schothorst, de historische boerderij Landsigt, het tuinrijke Hoogerhorst en de prachtig gerestaureerde hoeve Bosserdijk zijn stuk voor stuk monumenten met een belangrijke historische rol in Hoogland en Amersfoort-Noord.
Amersfoort-Noord viel tot 1974 onder de gemeente Hoogland. Het was een agrarisch gebied dat groter was dan Amersfoort zelf. De meeste gebouwen zijn inmiddels verdwenen: boerderijen werden verbouwd of moesten wijken voor de aanleg van nieuwe woongebieden, landhuizen raakten in verval, schoolgebouwen werden vervangen en fabrieken en gemeentelijke panden kwamen leeg te staan. Tegenwoordig zijn er nog zo'n honderd gebouwen van monumentale waarde in dit gebied. Voor deze publicatie zijn de vijftig mooiste panden gefotografeerd en worden voor het eerst de bouwgeschiedenis, de architectonische bijzonderheden en de huidige en voormalige bewoners ervan gepresenteerd.
De inleiding plaatst de monumenten in een historisch kader en aan de hand van de gedetailleerde landkaart kan iedereen zelf een fiets- of wandelroute uitstippelen. Dit alles maakt Monumenten in Hoogland en Amersfoort-Noord tot een prachtig kijk- en leesboek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068686142
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99