Monitor racisme & extremisme (e-Book)

negende rapportage

Prijs € 34,99

Niet beschikbaar

Adobe PDF | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De negende Monitor Racisme & Extremisme belicht de bevindingen van het onderzoek naar de strafrechtelijke bestrijding van rassendiscriminatie in 2009.Deze monitor is een brede rapportage waarin meerdere onderwerpen aan de orde komen: racistisch en extreemrechts geweld, extreemrechtse formaties, onderzoek naar het extreemrechtse en discriminatoire gehalte van de PVV, antisemitisme, antiziganisme en strafrechtelijke aanpak van rassendiscriminatie. Al deze onderwerpen kwamen eerder in het monitoronderzoek aan bod. De gevolgen van stigmatisering is een nieuw onderwerp in deze monitor. Aan islamitisch radicalisme en extremisme wordt in de huidige rapportage aanzienlijk meer aandacht besteed dan in voorgaande edities. In 1996 ging aan de Leidse Universiteit het wetenschappelijk onderzoeksproject Monitor Racisme & Extremisme van start. Sinds 2001 is dit monitorproject een samenwerking van de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting. Met het monitoronderzoek wordt getracht uiteenlopende vormen van racisme en extremisme, alsmede reacties op deze verschijnselen, systematisch te volgen en daarvan periodiek verslag te doen.Aan de negende monitorrapportage hebben de volgende gastauteurs meegewerkt: Naomi Ellemers, Colette van Laar en Belle Derks (allen Universiteit Leiden), Mark Dechesne (Centre for Terrorism & Contraterrorism, Universiteit Leiden - Campus Den Haag) en Evelien Gans (Universiteit van Amsterdam en Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie).De redactie van de monitor is in handen van Peter Rodrigues (Anne Frank Stichting en Universiteit Leiden) en Jaap van Donselaar (Centre for Terrorism & Contraterrorism, Universiteit Leiden - Campus Den Haag).

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Pallas Publications
ISBN
9789048513949
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
2734669 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
252

Beschrijving

De negende Monitor Racisme & Extremisme belicht de bevindingen van het onderzoek naar de strafrechtelijke bestrijding van rassendiscriminatie in 2009.

Deze monitor is een brede rapportage waarin meerdere onderwerpen aan de orde komen: racistisch en extreemrechts geweld, extreemrechtse formaties, onderzoek naar het extreemrechtse en discriminatoire gehalte van de PVV, antisemitisme, antiziganisme en strafrechtelijke aanpak van rassendiscriminatie. Al deze onderwerpen kwamen eerder in het monitoronderzoek aan bod. De gevolgen van stigmatisering is een nieuw onderwerp in deze monitor. Aan islamitisch radicalisme en extremisme wordt in de huidige rapportage aanzienlijk meer aandacht besteed dan in voorgaande edities.

In 1996 ging aan de Leidse Universiteit het wetenschappelijk onderzoeksproject Monitor Racisme & Extremisme van start. Sinds 2001 is dit monitorproject een samenwerking van de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting. Met het monitoronderzoek wordt getracht uiteenlopende vormen van racisme en extremisme, alsmede reacties op deze verschijnselen, systematisch te volgen en daarvan periodiek verslag te doen.

Aan de negende monitorrapportage hebben de volgende gastauteurs meegewerkt: Naomi Ellemers, Colette van Laar en Belle Derks (allen Universiteit Leiden), Mark Dechesne (Centre for Terrorism & Contraterrorism, Universiteit Leiden - Campus Den Haag) en Evelien Gans (Universiteit van Amsterdam en Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie).
De redactie van de monitor is in handen van Peter Rodrigues (Anne Frank Stichting en Universiteit Leiden) en Jaap van Donselaar (Centre for Terrorism & Contraterrorism, Universiteit Leiden - Campus Den Haag).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Pallas Publications
ISBN
9789048513949
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
2734669 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
252

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99