Mond- en kaakziekten

een atlas voor de dagelijkse praktijk

Prijs € 193,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Isaac van der Waal, I. van der Waal

Hardback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aandoeningen in en rond de mond komen onder meer voor op het mondslijmvlies, de speekselklieren, in het kaakbot, op de tong, het gehemelte en de lippen. Door deze verscheidenheid vormen deze periorale aandoeningen het werkterrein van zowel tandartsen, huisartsen, mondhygiënisten als specialisten. Deze Atlas mond- en kaakziekten biedt al deze professionals een onmisbaar, praktijkgericht overzicht van de pathologie van het mondgebied.De atlas beschrijft kernachtig en puntsgewijs een scala aan onderwerpen, zonder uitputtend te willen zijn. Het inleidende hoofdstuk gaat in op het mondonderzoek, de proefexcisie en de verwijzingsprocedure. Vervolgens komen gangbare aandoeningen van het mondslijmvlies, de tong en het tandvlees aan de orde. Het hoofdstuk over aandoeningen van het kaakbot besteedt aandacht aan aandoeningen die van het bot uitgaan of die door het gebit worden veroorzaakt. Deze tweede druk is uitgebreid met een hoofdstuk over aandoeningen van het gehemelte. Het hoofdstuk over afwijkingen aan de lippen is toegevoegd naar aanleiding van reacties uit het veld. Ook voorheen minder bekende of onbekende aandoeningen, zoals bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van het kaakbot, komen aan bod. op verzoek van pathologen zijn verscheidene microscopische afbeeldingen toegevoegd. Wat onveranderd is gebleven, is de uitmuntende kwaliteit van de klinische, röntgenologische en histopathologische opnames. Deze Atlas mond- en kaakziekten mag niet ontbreken in de boekenkast van eenieder die betrokken is bij de diagnostiek en behandeling van afwijkingen in en rondom de mond.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Isaac van der Waal, I. van der Waal
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031386093
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
313

Beschrijving

Aandoeningen in en rond de mond komen onder meer voor op het mondslijmvlies, de speekselklieren, in het kaakbot, op de tong, het gehemelte en de lippen. Door deze verscheidenheid vormen deze periorale aandoeningen het werkterrein van zowel tandartsen, huisartsen, mondhygiënisten als specialisten. Deze Atlas mond- en kaakziekten biedt al deze professionals een onmisbaar, praktijkgericht overzicht van de pathologie van het mondgebied.

De atlas beschrijft kernachtig en puntsgewijs een scala aan onderwerpen, zonder uitputtend te willen zijn. Het inleidende hoofdstuk gaat in op het mondonderzoek, de proefexcisie en de verwijzingsprocedure. Vervolgens komen gangbare aandoeningen van het mondslijmvlies, de tong en het tandvlees aan de orde. Het hoofdstuk over aandoeningen van het kaakbot besteedt aandacht aan aandoeningen die van het bot uitgaan of die door het gebit worden veroorzaakt.

Deze tweede druk is uitgebreid met een hoofdstuk over aandoeningen van het gehemelte. Het hoofdstuk over afwijkingen aan de lippen is toegevoegd naar aanleiding van reacties uit het veld. Ook voorheen minder bekende of onbekende aandoeningen, zoals bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van het kaakbot, komen aan bod. op verzoek van pathologen zijn verscheidene microscopische afbeeldingen toegevoegd. Wat onveranderd is gebleven, is de uitmuntende kwaliteit van de klinische, röntgenologische en histopathologische opnames.

Deze Atlas mond- en kaakziekten mag niet ontbreken in de boekenkast van eenieder die betrokken is bij de diagnostiek en behandeling van afwijkingen in en rondom de mond.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Isaac van der Waal, I. van der Waal
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031386093
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
313

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99