Monarchia

het fenomeen van het koningschap

Prijs € 39,90

Niet beschikbaar

H. Dijkhuis

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Monarchia Het fenomeen van het koningschap Hans Dijkhuis Sinds mensenheugenis worden landen geregeerd door koningen. In Monarchia beschrijft Hans Dijkhuis hoe het koningschap zich ontwikkelde, welke vormen het heeft gekend en vooral: hoe er in de loop der eeuwen over werd gedacht en geschreven. Hans Dijkhuis slaagt er in Monarchia in om de veelheid aan inzichten die de westerse filosofie over het koningschap heeft voortgebracht te presenteren en te plaatsen in een verrassend actuele context. Hij put daarbij uit de filosofie, de politieke geschiedenis en de antropologie. Dijkhuis neemt ons mee over de hele wereld, van de oudheid tot aan de 21e eeuw. Wat is een koninkrijk eigenlijk? Wat is een oligarchie, en hoe verhoudt de koning zich tot de adel? Deze en vele andere kwesties weeft Dijkhuis aaneen tot een interessant verhaal dat steeds culmineert in de vraag: wat hebben de filosofen over deze zaken gezegd en geschreven, en hoe hebben zij ernaar gehandeld? Over de auteur(s): Hans Dijkhuis (1952) is werkzaam als publicist en vertaler en schrijft voor dagblad Trouw. Bij Uitgeverij Boom verschenen eerder van zijn hand Honger van de geest (2003) en De machtige filosoof (2007).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Dijkhuis
Uitgever
Boom
ISBN
9789085068501
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Beschrijving

Monarchia
Het fenomeen van het koningschap
Hans Dijkhuis

Sinds mensenheugenis worden landen geregeerd door koningen. In Monarchia beschrijft Hans Dijkhuis hoe het koningschap zich ontwikkelde, welke vormen het heeft gekend en vooral: hoe er in de loop der eeuwen over werd gedacht en geschreven.
Hans Dijkhuis slaagt er in Monarchia in om de veelheid aan inzichten die de westerse filosofie over het koningschap heeft voortgebracht te presenteren en te plaatsen in een verrassend actuele context. Hij put daarbij uit de filosofie, de politieke geschiedenis en de antropologie. Dijkhuis neemt ons mee over de hele wereld, van de oudheid tot aan de 21e eeuw. Wat is een koninkrijk eigenlijk? Wat is een oligarchie, en hoe verhoudt de koning zich tot de adel? Deze en vele andere kwesties weeft Dijkhuis aaneen tot een interessant verhaal dat steeds culmineert in de vraag: wat hebben de filosofen over deze zaken gezegd en geschreven, en hoe hebben zij ernaar gehandeld?

Over de auteur(s):
Hans Dijkhuis (1952) is werkzaam als publicist en vertaler en schrijft voor dagblad Trouw. Bij Uitgeverij Boom verschenen eerder van zijn hand Honger van de geest (2003) en De machtige filosoof (2007).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Dijkhuis
Uitgever
Boom
ISBN
9789085068501
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99