Mona Vatamanu and Florin Tudor

Prijs € 25,70

Uitverkocht

Hardback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mona Vatamanu en Florin Tudor gebruiken de stad Boekarest als ruw materiaal voor vele van hun werken, hun denkbeelden over het groeiende democratische veld in Roemenie en de waardeproblematiek in de huidige staat van geglobaliseerd neoliberaal kapitalisme. De betrokkenheid van deze kunstenaars bij kenmerkende hedendaagse onderwerpen als collectief geheugen, vergeten en uitwissen, de overblijfselen van gevallen regimes en de onbekendheid met de recente geschiedenis plaatst hen tussen de meest boeiende en onderlegde vertolkers van de hedendaagse post-communistische situatie, die zich uitstrekt tot ver buiten hun thuisland Roemenië, naar het 'voormalige Westen' en verder weg. Deze publicatie verschijnt bij de tentoonstelling Surplus Value, BAK Utrecht en geeft een omvangrijk overzicht van het werk, waaronder film, fotografie, schilderkunst, performance en locatiegebonden projecten. Cosmin Costinas (schrijver en curator BAK, Utrecht), Vivian Rehberg (kunsthistoricus en -criticus, Parijs) en David Riff (kunstcriticus en kunstenaar, Moskou) analyseren en beschouwen het werk van Vatamanu en Tudor op een kritische manier vanuit verschillende perspectieven, gebaseerd op bepaalde manieren van denken over geschiedenis en haar relatie met hedendaagse kunst. Dit is de eerste publicatie van BAK (basis voor actuele kunst) die verschijnt bij uitgeverij post editions.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830037
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

Mona Vatamanu en Florin Tudor gebruiken de stad Boekarest als ruw materiaal voor vele van hun werken, hun denkbeelden over het groeiende democratische veld in Roemenie en de waardeproblematiek in de huidige staat van geglobaliseerd neoliberaal kapitalisme. De betrokkenheid van deze kunstenaars bij kenmerkende hedendaagse onderwerpen als collectief geheugen, vergeten en uitwissen, de overblijfselen van gevallen regimes en de onbekendheid met de recente geschiedenis plaatst hen tussen de meest boeiende en onderlegde vertolkers van de hedendaagse post-communistische situatie, die zich uitstrekt tot ver buiten hun thuisland Roemenië, naar het 'voormalige Westen' en verder weg.
Deze publicatie verschijnt bij de tentoonstelling Surplus Value, BAK Utrecht en geeft een omvangrijk overzicht van het werk, waaronder film, fotografie, schilderkunst, performance en locatiegebonden projecten. Cosmin Costinas (schrijver en curator BAK, Utrecht), Vivian Rehberg (kunsthistoricus en -criticus, Parijs) en David Riff (kunstcriticus en kunstenaar, Moskou) analyseren en beschouwen het werk van Vatamanu en Tudor op een kritische manier vanuit verschillende perspectieven, gebaseerd op bepaalde manieren van denken over geschiedenis en haar relatie met hedendaagse kunst.
Dit is de eerste publicatie van BAK (basis voor actuele kunst) die verschijnt bij uitgeverij post editions.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830037
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
112

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99