Momorabele weltevredens

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Willem Pop

Hardback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als je een paar zeevarenden in de familie hebt is dat in Nederland niet zo bijzonder. Indien je familie echter 33 zeevarenden telt en deze ook nog eens door hun opmerkelijke prestaties via honderden krantenartikelen de publiciteit halen dan is dat toch wel bijzonder. Het gaat hier om de familie Weltevre(e)de(n) die in het verre verleden ook nog een kaper kende die het na een schipbreuk op de kust van Korea tot adviseur van de koning van Korea bracht.Dan waren er nog de twee broers Arie en Benjamin Christiaan Weltevrede(n) die in de tweede helft van de negentiende eeuw met veel succes deelnamen aan riskante reddingsoperaties bij gestrande schepen. Zij werden hiervoor meermalen onderscheiden.Heel opmerkelijk waren ook de belevenissen van de twee neven die na 1920 kapitein werden op verschillende zeeslepers van L. Smit & Co. De oudste Benjamin Christiaan Weltevrede, bijgenaamd Blinde Ben overleefde ternauwernood de ramp met de "Schelde" in 1925 en de stranding met de "Witte Zee" in 1940. Hij versleepte onderandere het Singaporedok en het Wellingtondok die tot de meest riskante ondernemingen in de geschiedenis van de sleepvaart werden gerekend. Zijn jongere neef Benjamin Christiaan Weltevreden, bijgenaamd Ome Ben werd een van de bekendste en meest onderscheiden sleepbootkapiteins van Nederland. Dit vooral dankzij zijn prestaties tijdens de Tweede Wereldoorlog als kapitein op de sleepboot "Hudson". Aan voornoemde iconen van de zeesleepvaart en aan nog eens dertien andere leden van de familie wordt zo'n 250 foto's en krantenartikelen aandacht geschonken aan hun avonturen en prestaties. Zonder overdrijving kan gesproken worden van "Memorabele Weltevredens".

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem Pop
Uitgever
Lanasta
ISBN
9789086161140
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Als je een paar zeevarenden in de familie hebt is dat in Nederland niet zo bijzonder. Indien je familie echter 33 zeevarenden telt en deze ook nog eens door hun opmerkelijke prestaties via honderden krantenartikelen de publiciteit halen dan is dat toch wel bijzonder. Het gaat hier om de familie Weltevre(e)de(n) die in het verre verleden ook nog een kaper kende die het na een schipbreuk op de kust van Korea tot adviseur van de koning van Korea bracht.
Dan waren er nog de twee broers Arie en Benjamin Christiaan Weltevrede(n) die in de tweede helft van de negentiende eeuw met veel succes deelnamen aan riskante reddingsoperaties bij gestrande schepen. Zij werden hiervoor meermalen onderscheiden.
Heel opmerkelijk waren ook de belevenissen van de twee neven die na 1920 kapitein werden op verschillende zeeslepers van L. Smit & Co. De oudste Benjamin Christiaan Weltevrede, bijgenaamd Blinde Ben overleefde ternauwernood de ramp met de "Schelde" in 1925 en de stranding met de "Witte Zee" in 1940. Hij versleepte onderandere het Singaporedok en het Wellingtondok die tot de meest riskante ondernemingen in de geschiedenis van de sleepvaart werden gerekend. Zijn jongere neef Benjamin Christiaan Weltevreden, bijgenaamd Ome Ben werd een van de bekendste en meest onderscheiden sleepbootkapiteins van Nederland. Dit vooral dankzij zijn prestaties tijdens de Tweede Wereldoorlog als kapitein op de sleepboot "Hudson".
Aan voornoemde iconen van de zeesleepvaart en aan nog eens dertien andere leden van de familie wordt zo'n 250 foto's en krantenartikelen aandacht geschonken aan hun avonturen en prestaties. Zonder overdrijving kan gesproken worden van "Memorabele Weltevredens".

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem Pop
Uitgever
Lanasta
ISBN
9789086161140
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99