Moederkerk

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jos Palm

Paperback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De almacht van de priester, het gezinsgeluk van de jaren vijftig: het waren de idealen van het Rijke Roomse Leven waarmee Jos Palm werd opgevoed. Maar toen kwamen de vernieuwing en verwarring van de jaren zestig, de katholieke kerk begon na te denken en dat was de nagel aan de doodskist van het geloof. Het was voor de gewone gelovigen alsof er geen God meer was, geen hemel en geen ‘meneer pastoor’. Tot overmaat van ramp zagen ze hun kinderen achter nieuwe, aardse goden aanlopen: Marx, Mao, Ché.Pas met de dood voor ogen wordt er soms weer gebeden, een Weesgegroetje om ‘het goed’ te maken. In Moederkerk schetst Jos Palm de ondergang van het Nederlandse katholicisme zoals die nog niet eerder werd beschreven, in een betrokken, persoonlijk geschiedenisverhaal.Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het historisch radioprogramma van de VPRO. Eerder verscheen van hem De vergeten geschiedenis van Nederland, en bij Contact Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink. De pers over De vergeten geschiedenis van Nederland:‘De vaderlandse geschiedenis pakkend en bevattelijk geschetst.’ – TROUW ‘Een uiterst leesbaar pleidooi voor een verstandige en relevante omgang met het verleden.’ - ROB HARTMANS, DE GROENE AMSTERDAMMERDe pers over Oerend Hard:‘Een levendig en vol humor beschreven tijdsdocument van de jaren zestig en zeventig.’ – REVOLVER‘Een boeiend portret, ook dankzij de talloze hilarische anekdotes.’ – DE TELEGRAAF

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos Palm
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025437602
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

De almacht van de priester, het gezinsgeluk van de jaren vijftig: het waren de idealen van het Rijke Roomse Leven waarmee Jos Palm werd opgevoed. Maar toen kwamen de vernieuwing en verwarring van de jaren zestig, de katholieke kerk begon na te denken en dat was de nagel aan de doodskist van het geloof. Het was voor de gewone gelovigen alsof er geen God meer was, geen hemel en geen ‘meneer pastoor’. Tot overmaat van ramp zagen ze hun kinderen achter nieuwe, aardse goden aanlopen: Marx, Mao, Ché.
Pas met de dood voor ogen wordt er soms weer gebeden, een Weesgegroetje om ‘het goed’ te maken. In Moederkerk schetst Jos Palm de ondergang van het Nederlandse katholicisme zoals die nog niet eerder werd beschreven, in een betrokken, persoonlijk geschiedenisverhaal.

Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het historisch radioprogramma van de VPRO. Eerder verscheen van hem De vergeten geschiedenis van Nederland, en bij Contact Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink.

De pers over De vergeten geschiedenis van Nederland:
‘De vaderlandse geschiedenis pakkend en bevattelijk geschetst.’ – TROUW
‘Een uiterst leesbaar pleidooi voor een verstandige en relevante omgang met het verleden.’ - ROB HARTMANS, DE GROENE AMSTERDAMMER

De pers over Oerend Hard:
‘Een levendig en vol humor beschreven tijdsdocument van de jaren zestig en zeventig.’ – REVOLVER
‘Een boeiend portret, ook dankzij de talloze hilarische anekdotes.’ – DE TELEGRAAF

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos Palm
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025437602
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99