Moderne slavernij of gewoon werk?

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Richard Staring

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Extreme zaken als het Doverincident en de Sneepzaak gaven mede richting aan het overheidsbeleid op het terrein van illegale migratie en illegaal verblijf. De overheid spreekt over mensensmokkel en mensenhandel als serieuze en ernstige vormen van georganiseerde misdaad die het migratiebeleid en de integratie van de gevestigde allochtonen ondermijnt. Illegale vreemdelingen geven een andere betekenis aan mensensmokkel en mensenhandel dan de overheid. Waar de overheid spreekt over moderne slavernij, is er volgens migranten sprake van specifieke economische arbeidsverhoudingen met geaccepteerde en begrensde uitbuiting. Deze kloof in betekenissen zorgt voor een weinig succesvol beleid ten aanzien van het verblijf en de terugkeer van illegale vreemdelingen. Dat heeft Richard Staring in zijn oratie Moderne slavernij of gewoon werk? op vrijdag 2 december 2011 gesteld. Hij is als bijzonder hoogleraar werkzaam bij de sectie Criminologie en participeert in het onderzoeksprogramma 'Veiligheid en Toezicht' van de Erasmus School of Law. Staring bekleedt de leerstoel 'Mobiliteit, toezicht en criminaliteit' vanwege het Erasmus Trustfonds. De reeks Erasmus Law Lectures is een initiatief van Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bevat beknopte wetenschappelijke publicaties die vallen binnen de thema's van de onderzoeksprogramma's van de faculteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard Staring
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789089747624
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Extreme zaken als het Doverincident en de Sneepzaak gaven mede richting aan het overheidsbeleid op het terrein van illegale migratie en illegaal verblijf. De overheid spreekt over mensensmokkel en mensenhandel als serieuze en ernstige vormen van georganiseerde misdaad die het migratiebeleid en de integratie van de gevestigde allochtonen ondermijnt. Illegale vreemdelingen geven een andere betekenis aan mensensmokkel en mensenhandel dan de overheid. Waar de overheid spreekt over moderne slavernij, is er volgens migranten sprake van specifieke economische arbeidsverhoudingen met geaccepteerde en begrensde uitbuiting. Deze kloof in betekenissen zorgt voor een weinig succesvol beleid ten aanzien van het verblijf en de terugkeer van illegale vreemdelingen. Dat heeft Richard Staring in zijn oratie Moderne slavernij of gewoon werk? op vrijdag 2 december 2011 gesteld. Hij is als bijzonder hoogleraar werkzaam bij de sectie Criminologie en participeert in het onderzoeksprogramma 'Veiligheid en Toezicht' van de Erasmus School of Law. Staring bekleedt de leerstoel 'Mobiliteit, toezicht en criminaliteit' vanwege het Erasmus Trustfonds.

De reeks Erasmus Law Lectures is een initiatief van Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bevat beknopte wetenschappelijke publicaties die vallen binnen de thema's van de onderzoeksprogramma's van de faculteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard Staring
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789089747624
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99