Modaliteiten van betekening in rechtsvergelijkend perspectief

Prijs € 48,00

Uitverkocht

P.A.M. Mevis, J.H.J. Verbaan, L. Postma

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De betekening van gerechtelijke stukken in strafzaken is voor een slagvaardige strafrechtspleging bepaald van gewicht. Dit boek doet verslag van onderzoek naar de regelingen en modaliteiten van betekening in rechtsvergelijkend perspectief. In het kader van de mogelijke introductie in Nederland van andere dan bestaande vormen van betekening, is onderzocht op welke wijze gerechtelijke stukken in strafzaken in andere Europese landen kunnen worden betekend. Daarbij is meegenomen welke consequenties de daar bestaande modaliteiten van betekening van gerechtelijke stukken voor de afdoening van strafzaken heeft. Bovendien is geïnventariseerd in hoeverre deze voorzieningen, mede gelet op het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens en fundamentele vrijheden (EVRM) en de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, in de betreffende landen acceptabel en werkbaar zijn. Het onderzoek is uitgevoerd op initiatief van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en in opdracht van het WODC.Het boek bevat een QuickScan van de wettelijke regelingen met betrekking tot de betekening van gerechtelijke stukken in strafzaken. Vervolgens wordt meer diepgaand ingegaan op de wettelijke regelingen van betekening van gerechtelijke stukken in strafzaken in de landen België, Duitsland, Engeland, Noorwegen en Zwitserland. Vervolgens zijn de regelingen in het licht van het EVRM en derechtspraak van het EHRM in een Europese context beschouwd. Het boek besluit met een slotbeschouwing. Daarin worden de bevindingen uit de voorafgaande hoofdstukken samengebracht en komt de vraag naar de introductie en inpasbaarheid van nieuwe vormen van betekening van stukken in strafzaken in Nederland aan de orde.Prof. P.A.M. Mevis is als hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam verbonden. Mr. J.H.J Verbaan en mw. L. Postma zijn respectievelijk wetenschappelijk medewerker en student-assistent aan dezelfde faculteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.A.M. Mevis, J.H.J. Verbaan, L. Postma
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789089747372
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De betekening van gerechtelijke stukken in strafzaken is voor een slagvaardige strafrechtspleging bepaald van gewicht. Dit boek doet verslag van onderzoek naar de regelingen en modaliteiten van betekening in rechtsvergelijkend perspectief. In het kader van de mogelijke introductie in Nederland van andere dan bestaande vormen van betekening, is onderzocht op welke wijze gerechtelijke stukken in strafzaken in andere Europese landen kunnen worden betekend. Daarbij is meegenomen welke consequenties de daar bestaande modaliteiten van betekening van gerechtelijke stukken voor de afdoening van strafzaken heeft. Bovendien is geïnventariseerd in hoeverre deze voorzieningen, mede gelet op het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens en fundamentele vrijheden (EVRM) en de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, in de betreffende landen acceptabel en werkbaar zijn. Het onderzoek is uitgevoerd op initiatief van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en in opdracht van het WODC.

Het boek bevat een QuickScan van de wettelijke regelingen met betrekking tot de betekening van gerechtelijke stukken in strafzaken. Vervolgens wordt meer diepgaand ingegaan op de wettelijke regelingen van betekening van gerechtelijke stukken in strafzaken in de landen België, Duitsland, Engeland, Noorwegen en Zwitserland. Vervolgens zijn de regelingen in het licht van het EVRM en de
rechtspraak van het EHRM in een Europese context beschouwd. Het boek besluit met een slotbeschouwing. Daarin worden de bevindingen uit de voorafgaande hoofdstukken samengebracht en komt de vraag naar de introductie en inpasbaarheid van nieuwe vormen van betekening van stukken in strafzaken in Nederland aan de orde.

Prof. P.A.M. Mevis is als hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam verbonden. Mr. J.H.J Verbaan en mw. L. Postma zijn respectievelijk wetenschappelijk medewerker en student-assistent aan dezelfde faculteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.A.M. Mevis, J.H.J. Verbaan, L. Postma
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789089747372
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99