Mindfulness en cognitieve therapie bij depressie

Prijs € 59,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Zindel Segal, Mark Williams, John Teasdale

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De volledig herziene en sterk uitgebreide editie van het baanbrekende standaardwerk over depressie en mindfulnesstraining om terugval bij depressie te voorkomen. (De eerste editie verscheen onder de titel Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie).Op basis van jarenlange klinische ervaring beschrijven de auteurs stap voor stap de opzet van een achtweekse cursus mindfulness en cognitieve therapie (MBCT). Zij laten zien hoe therapeuten zelf mindfulness kunnen beoefenen - een essentiële voorwaarde om het anderen te leren. Nieuw in deze editie:*recente ontwikkelingen rond MBCT in cursussen en de klinische praktijk *nieuwe aspecten van de behandeling, zelfcompassie, navragen, evaluatie en drie-minuten ademruimte*resultaten van meervoudige studies naar de effectiviteit en onderliggende mechanismen van MBCT, inclusief onderzoek naar toepassingen bij andere lichamelijke of psychologische problemen*handouts voor professionals en cliënten met instructies en oefeningen*audio-opnames van de geleide meditatiesZindel Segal is hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Toronto; Mark Williams is hoogleraar klinische psychologie aan de universiteit van Oxford; John Teasdale was tot zijn pensioen onderzoeker aan de Medical Research Council's Cognition and Brain Unit in Cambridge, Engeland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Zindel Segal, Mark Williams, John Teasdale
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123894
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De volledig herziene en sterk uitgebreide editie van het baanbrekende standaardwerk over depressie en mindfulnesstraining om terugval bij depressie te voorkomen. (De eerste editie verscheen onder de titel Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie).

Op basis van jarenlange klinische ervaring beschrijven de auteurs stap voor stap de opzet van een achtweekse cursus mindfulness en cognitieve therapie (MBCT). Zij laten zien hoe therapeuten zelf mindfulness kunnen beoefenen - een essentiële voorwaarde om het anderen te leren.
Nieuw in deze editie:
*recente ontwikkelingen rond MBCT in cursussen en de klinische praktijk
*nieuwe aspecten van de behandeling, zelfcompassie, navragen, evaluatie en drie-minuten ademruimte
*resultaten van meervoudige studies naar de effectiviteit en onderliggende mechanismen van MBCT, inclusief onderzoek naar toepassingen bij andere lichamelijke of psychologische problemen
*handouts voor professionals en cliënten met instructies en oefeningen
*audio-opnames van de geleide meditaties

Zindel Segal is hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Toronto; Mark Williams is hoogleraar klinische psychologie aan de universiteit van Oxford; John Teasdale was tot zijn pensioen onderzoeker aan de Medical Research Council's Cognition and Brain Unit in Cambridge, Engeland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Zindel Segal, Mark Williams, John Teasdale
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123894
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99