Mindfulness

een pad van vrijheid

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

David Dewulf

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mindfulness leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Mindfulness laat ons toe het leven dieper en intenser te beleven. De basis bestaat uit aandacht geven.Het is aandacht die kleur geeft aan bloemen, smaak aan wijn en gezang aan vogelsMindfulness heeft een belangrijke plaats gevonden in de geneeskunde en psychologie. Tal van wetenschappelijke studies tonen de waarde ervan aan. Het achtwekenprogramma combineert oosterse wijsheid met westerse psychologie. Het richt zich op de uitdagingen van het dagelijkse leven en de aanpak van stress, angst, pijn en depressie.Dit boek presenteert de wijsheid waarin mindfulness al 2500 jaar floreert. Er worden eeuwenoude inzichten gebracht met bruggen naar westerse psychologie en Mind/Body-geneeskunde. In een praktisch model komen tips aan bod voor de aanpak van stress, piekeren, boosheid, depressie en ontgoocheling.Over de auteur:David Dewulf is arts. Hij is werkzaam aan het UZGent, dienst psychiatrie, voor preventie van depressie met mindfulness. Hij richtte het ‘Instituut voor Aandacht en Mindfulness’ (www.aandacht.be) op voor training, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Dewulf
Uitgever
David Dewulf
ISBN
9789033475498
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Beschrijving

Mindfulness leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Mindfulness laat ons toe het leven dieper en intenser te beleven. De basis bestaat uit aandacht geven.

Het is aandacht die kleur geeft aan bloemen, smaak aan wijn en gezang aan vogels

Mindfulness heeft een belangrijke plaats gevonden in de geneeskunde en psychologie. Tal van wetenschappelijke studies tonen de waarde ervan aan. Het achtwekenprogramma combineert oosterse wijsheid met westerse psychologie. Het richt zich op de uitdagingen van het dagelijkse leven en de aanpak van stress, angst, pijn en depressie.
Dit boek presenteert de wijsheid waarin mindfulness al 2500 jaar floreert. Er worden eeuwenoude inzichten gebracht met bruggen naar westerse psychologie en Mind/Body-geneeskunde. In een praktisch model komen tips aan bod voor de aanpak van stress, piekeren, boosheid, depressie en ontgoocheling.

Over de auteur:

David Dewulf is arts. Hij is werkzaam aan het UZGent, dienst psychiatrie, voor preventie van depressie met mindfulness. Hij richtte het ‘Instituut voor Aandacht en Mindfulness’ (www.aandacht.be) op voor training, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Dewulf
Uitgever
David Dewulf
ISBN
9789033475498
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99