Minder hypes meer Hippocrates

een positieve injectie voor de ontwikkelingssector

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Marc Broere, Ellen Mangnus

Paperback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ontwikkelingssamenwerking maakte lange tijd onbetwist deel uit van onze Hollandse trots. Nu wordt het nut ervan steeds vaker in twijfel getrokken en de betrokken organisaties worstelen met het verdedigen van hun bestaansrecht. In Minder hypes, meer Hippocrates halen ontwikkelingseconoom Ellen Mangnus en journalist Marc Broere op een beschouwende, filosoferende en observerende wijze de discussie uit de waan van de dag. Ze plaatsen en duiden deze binnen bredere trends in de maatschappij en spreken ontwikkelingswerkers moed in om het plezier in - én de zin van - hun werk weer terug te vinden. De auteurs roepen ontwikkelingsorganisaties en hun werknemers op om in de geest van de eed van Hippocrates trouw te zweren aan basiswaarden als solidariteit en kwaliteit, in plaats van telkens achter nieuwe hypes met bijbehorende geldstromen aan te rennen. Door internationale samenwerking vorm te geven op een manier die past bij de complexe tijd waarin we leven, kunnen we weer de constructieve en gewaardeerde bijdragen leveren waar we naar streven. Het boek bevat een reeks uiteenlopende recepten om weer een gezonde en vitale sector te worden. Ellen Mangnus (1984) werkt voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen en doet een promotieonderzoek naar de praktijk van boeren in West-Afrika. In haar columns voor vakblad Vice Versa laat ze ontwikkelingswerkers reflecteren op hun beweegredenen door hun dilemma's te toetsen aan de ideeën van wereldberoemde filosofen. Marc Broere (1966) is hoofdredacteur van lokaalmondiaal en Vice Versa en heeft als journalist sinds de jaren tachtig de verschillende golfbewegingen van de Nederlandse ontwikkelingssector gevolgd. Daarom is hij goed in staat om de huidige zelftwijfel van de sector in historisch perspectief te plaatsen en gedesoriënteerde ontwikkelingswerkers een hart onder de riem te steken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marc Broere, Ellen Mangnus
Uitgever
LM Publishers
ISBN
9789460222757
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Ontwikkelingssamenwerking maakte lange tijd onbetwist deel uit van onze Hollandse trots. Nu wordt het nut ervan steeds vaker in twijfel getrokken en de betrokken organisaties worstelen met het verdedigen van hun bestaansrecht. In Minder hypes, meer Hippocrates halen ontwikkelingseconoom Ellen Mangnus en journalist Marc Broere op een beschouwende, filosoferende en observerende wijze de discussie uit de waan van de dag. Ze plaatsen en duiden deze binnen bredere trends in de maatschappij en spreken ontwikkelingswerkers moed in om het plezier in - én de zin van - hun werk weer terug te vinden.

De auteurs roepen ontwikkelingsorganisaties en hun werknemers op om in de geest van de eed van Hippocrates trouw te zweren aan basiswaarden als solidariteit en kwaliteit, in plaats van telkens achter nieuwe hypes met bijbehorende geldstromen aan te rennen. Door internationale samenwerking vorm te geven op een manier die past bij de complexe tijd waarin we leven, kunnen we weer de constructieve en gewaardeerde bijdragen leveren waar we naar streven. Het boek bevat een reeks uiteenlopende recepten om weer een gezonde en vitale sector te worden.

Ellen Mangnus (1984) werkt voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen en doet een promotieonderzoek naar de praktijk van boeren in West-Afrika. In haar columns voor vakblad Vice Versa laat ze ontwikkelingswerkers reflecteren op hun beweegredenen door hun dilemma's te toetsen aan de ideeën van wereldberoemde filosofen.

Marc Broere (1966) is hoofdredacteur van lokaalmondiaal en Vice Versa en heeft als journalist sinds de jaren tachtig de verschillende golfbewegingen van de Nederlandse ontwikkelingssector gevolgd. Daarom is hij goed in staat om de huidige zelftwijfel van de sector in historisch perspectief te plaatsen en gedesoriënteerde ontwikkelingswerkers een hart onder de riem te steken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marc Broere, Ellen Mangnus
Uitgever
LM Publishers
ISBN
9789460222757
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99