Mijn zoektocht in Libanon

adoptie en de weg naar geluk

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Andrea Blok

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van een kale hotelkamer met kakkerlakken naar een gezellige familielunch op zondag; van dichte archiefdeuren naar de open Libanese media; van een chaotische wereldstad naar een rustig dorp in het groene Chouf-gebergte. Mijn zoektoch in Libanon is een fascinerend verslag waarin Arthur Blok vertelt over de tijd die hij doorbracht in zijn geboorteland. Als baby'tje van zes maanden werd hij door Nederlandse ouders geadopteerd. Nadat hij zijn studie aan de School voor de Journalistiek had afgerond, moest hij eenvoudigweg terug. Op zoek naar zijn wortels.Mijn zoektocht in Libanon is een authentiek levensverhaal waarin bange burgemeesters, chagrijnige secretaresses, schuwe schoenenpoetsers, en zorgzame schoonvaders het d r vormen van een spannende zoektocht naar identiteit.Tijdens deze tocht komt de auteur oog in oog met duistere machten, zoals culturele taboes en de gevolgen van oorlog. Er blijkt een schaduw te liggen over de eerste zes maanden van zijn leven en over de adoptieprocedure. Arthur vertelt over zijn psychische strijd in een ontwrichte en corrupte samenleving, maar ook over het vinden van rust en verzoening met zichzelf. Verrassend genoeg beleeft hij in het land waaruit hij ooit werd verstoten een hartverwarmende homecoming.Arthur komt tot het besef dat zijn identiteit voor een deel Libanees is. Dat brengt hem er toe verschillende aspecten van de Arabische cultuur kritisch tegen het licht te houden: soms op spottende, soms op verontwaardigde, soms op wijze toon. Maar nooit is hij een sto jnse toeschouwer: hij leeft in zijn verhaal, waarin humor en drama hand in hand gaan.Mijn zoektocht in Libanon is tegelijkertijd een reisverslag, een autobiografie en een maatschappij-kritiek. Maar bovenal is het een verhaal waarin een iedere lezer zich zal herkennen.Wilbert van Saane, Predikant International Church of BeirutEen prachtig verhaal over het intense verlangen en de heftig gevoelde noodzaak om te weten wie je eigenlijk bent' Ren oksbergen (em. hoogleraar adoptie)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Andrea Blok
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059113756
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Beschrijving

Van een kale hotelkamer met kakkerlakken naar een gezellige familielunch op zondag; van dichte archiefdeuren naar de open Libanese media; van een chaotische wereldstad naar een rustig dorp in het groene Chouf-gebergte. Mijn zoektoch in Libanon is een fascinerend verslag waarin Arthur Blok vertelt over de tijd die hij doorbracht in zijn geboorteland. Als baby'tje van zes maanden werd hij door Nederlandse ouders geadopteerd. Nadat hij zijn studie aan de School voor de Journalistiek had afgerond, moest hij eenvoudigweg terug. Op zoek naar zijn wortels.
Mijn zoektocht in Libanon is een authentiek levensverhaal waarin bange burgemeesters, chagrijnige secretaresses, schuwe schoenenpoetsers, en zorgzame schoonvaders het d r vormen van een spannende zoektocht naar identiteit.
Tijdens deze tocht komt de auteur oog in oog met duistere machten, zoals culturele taboes en de gevolgen van oorlog. Er blijkt een schaduw te liggen over de eerste zes maanden van zijn leven en over de adoptieprocedure. Arthur vertelt over zijn psychische strijd in een ontwrichte en corrupte samenleving, maar ook over het vinden van rust en verzoening met zichzelf. Verrassend genoeg beleeft hij in het land waaruit hij ooit werd verstoten een hartverwarmende homecoming.
Arthur komt tot het besef dat zijn identiteit voor een deel Libanees is. Dat brengt hem er toe verschillende aspecten van de Arabische cultuur kritisch tegen het licht te houden: soms op spottende, soms op verontwaardigde, soms op wijze toon. Maar nooit is hij een sto jnse toeschouwer: hij leeft in zijn verhaal, waarin humor en drama hand in hand gaan.
Mijn zoektocht in Libanon is tegelijkertijd een reisverslag, een autobiografie en een maatschappij-kritiek. Maar bovenal is het een verhaal waarin een iedere lezer zich zal herkennen.
Wilbert van Saane, Predikant International Church of Beirut
Een prachtig verhaal over het intense verlangen en de heftig gevoelde noodzaak om te weten wie je eigenlijk bent' Ren oksbergen (em. hoogleraar adoptie)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Andrea Blok
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059113756
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99