Mijn weg naar de Catholica

verslag van een levenslange zoektocht

Prijs € 15,50

Uitverkocht

Cees Luttik

Paperback | Augustus 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1951 werd Cees Luttik (1932) opgenomen in de katholieke kerk. Hij had van zijn moeder een hervormde opvoeding gekregen, zijn vader zocht het meer in de theosofie en parapsychologie. Luttik oriënteerde zich op het katholicisme in gesprekken met een 'roomse' oom en vooral met verschillende dominicanen. De doorslag echter gaf voor hem het boekje Ecclesia Catholica. Redelijke verantwoording van een persoonlijke keuze waarin de classica en filosofe Cornelia de Vogel haar eigen keuze voor de katholieke kerk beargumenteerde. Ook voor Cees Luttik, die in verschillende fasen van zijn leven contact met De Vogel onderhield, speelt een redelijke verantwoording van de Waarheid, die door de Catholica van het Nieuwe Testament en de Kerkvaders is doorgegeven, een belangrijke rol. De verdeeldheid van de theologie na het Tweede Vaticaans Concilie liet diepe sporen bij hem na: wat is er geworden van de Waarheid, die toch één is? Luttik kon de moderne theologische ontwikkelingen weliswaar niet erg waarderen, hij volgde ze wel degelijk, las tijdschriften en boeken van conservatieve tot ultraradicale snit om zelf al denkend zijn positie te bepalen bij het zoeken naar die éne Waarheid in die ene Catholica. Van deze levenslange theologische zoektocht brengt de auteur in dit deel van de MemoReeks een persoonlijk getint verslag uit. Het is een autobiografie geworden vol twijfels, waarin echter niet zozeer de geloofsbeleving als wel de geloofsovertuiging centraal staat, niet de orthopraxie maar de orthodoxie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cees Luttik
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253820
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

In 1951 werd Cees Luttik (1932) opgenomen in de katholieke kerk. Hij had van zijn moeder een hervormde opvoeding gekregen, zijn vader zocht het meer in de theosofie en parapsychologie. Luttik oriënteerde zich op het katholicisme in gesprekken met een 'roomse' oom en vooral met verschillende dominicanen. De doorslag echter gaf voor hem het boekje Ecclesia Catholica. Redelijke verantwoording van een persoonlijke keuze waarin de classica en filosofe Cornelia de Vogel haar eigen keuze voor de katholieke kerk beargumenteerde.
Ook voor Cees Luttik, die in verschillende fasen van zijn leven contact met De Vogel onderhield, speelt een redelijke verantwoording van de Waarheid, die door de Catholica van het Nieuwe Testament en de Kerkvaders is doorgegeven, een belangrijke rol. De verdeeldheid van de theologie na het Tweede Vaticaans Concilie liet diepe sporen bij hem na: wat is er geworden van de Waarheid, die toch één is?
Luttik kon de moderne theologische ontwikkelingen weliswaar niet erg waarderen, hij volgde ze wel degelijk, las tijdschriften en boeken van conservatieve tot ultraradicale snit om zelf al denkend zijn positie te bepalen bij het zoeken naar die éne Waarheid in die ene Catholica.

Van deze levenslange theologische zoektocht brengt de auteur in dit deel van de MemoReeks een persoonlijk getint verslag uit. Het is een autobiografie geworden vol twijfels, waarin echter niet zozeer de geloofsbeleving als wel de geloofsovertuiging centraal staat, niet de orthopraxie maar de orthodoxie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cees Luttik
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253820
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99