Mijn partner wordt dement

een praktische gids voor de verzorgende familie

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Sabya van Elswijk

Paperback | Mei 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op dit moment zijn er in Nederland 250.000 mensen met dementie, waarvan er 190.000 thuis wonen. Er zijn 1,5 miljoen mensen die dagelijks zorgen voor hun dementerende partner, ouder of familielid. Ieder van hen wordt dagelijks geconfronteerd met de vraag 'Wat kan ik doen?'Omdat we allemaal ouder worden neemt het aantal patiënten toe, boven de 80 jaar is 35% van de mensen dement. Voor de patiënt is dement worden een angstig gevoel. Hij verliest de grip op zijn eigen gedachten en zijn omgeving. Een naar proces van toenemende paniek en vergeetachtigheid.Als familie of vriend voelt u zich vaak machteloos. Alles lijkt te veranderen, zonder dat u er grip op heeft. Met een toenemende terugtredende overheid, komt er steeds meer zorg te liggen bij de familie.Dit boek wil een praktische gids zijn dat de familie helpt om de demente thuis te verzorgen. Dementie is een ziekte die uw leven ingrijpend verandert. Dit boek is er om u en uw omgeving te laten begrijpen wat er gebeurd tijdens het dementieproces en nog gaat gebeuren. Naast alles wat u wilt weten over dementie en praktische tips om uw leven samen met uw partner makkelijker te maken, bevat het boek oefeningen om u te helpen om te gaan met uw partner.Het geeft helder weer wat het moment is waarop de patiënt beter naar een verzorgings- of verpleeghuis kan gaan. Een van de lastigste momenten voor familie, omdat er altijd, zelfs tegen beter weten in, hoop blijft op verbetering.Ook wordt er een heldere visie gegeven op waar een verzorgings- en verpleeghuis aan dienen te voldoen, zodat u als familie een passend verblijf kunt zoeken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sabya van Elswijk
Uitgever
Beter leven
ISBN
9789088503160
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Op dit moment zijn er in Nederland 250.000 mensen met dementie, waarvan er 190.000 thuis wonen. Er zijn 1,5 miljoen mensen die dagelijks zorgen voor hun dementerende partner, ouder of familielid. Ieder van hen wordt dagelijks geconfronteerd met de vraag 'Wat kan ik doen?'

Omdat we allemaal ouder worden neemt het aantal patiënten toe, boven de 80 jaar is 35% van de mensen dement. Voor de patiënt is dement worden een angstig gevoel. Hij verliest de grip op zijn eigen gedachten en zijn omgeving. Een naar proces van toenemende paniek en vergeetachtigheid.

Als familie of vriend voelt u zich vaak machteloos. Alles lijkt te veranderen, zonder dat u er grip op heeft. Met een toenemende terugtredende overheid, komt er steeds meer zorg te liggen bij de familie.

Dit boek wil een praktische gids zijn dat de familie helpt om de demente thuis te verzorgen. Dementie is een ziekte die uw leven ingrijpend verandert. Dit boek is er om u en uw omgeving te laten begrijpen wat er gebeurd tijdens het dementieproces en nog gaat gebeuren. Naast alles wat u wilt weten over dementie en praktische tips om uw leven samen met uw partner makkelijker te maken, bevat het boek oefeningen om u te helpen om te gaan met uw partner.

Het geeft helder weer wat het moment is waarop de patiënt beter naar een verzorgings- of verpleeghuis kan gaan. Een van de lastigste momenten voor familie, omdat er altijd, zelfs tegen beter weten in, hoop blijft op verbetering.

Ook wordt er een heldere visie gegeven op waar een verzorgings- en verpleeghuis aan dienen te voldoen, zodat u als familie een passend verblijf kunt zoeken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sabya van Elswijk
Uitgever
Beter leven
ISBN
9789088503160
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99