Mijn leven (e-Book)

ieri, oggi, domani

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Sophia Loren

EPUB met digitaal watermerk | September 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 32 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sophia Loren Mijn leven, Ieri, oggi, domani Sophia Loren werd geboren op 20 september 1934 als Sofia Villani Scicolone en groeide op in een arme buurt bij Napels. Ze begon haar fabelachtige loopbaan op veertienjarige leeftijd, toen ze een schoonheidswedstrijd won. Al in 1957 speelde ze samen met Cary Grant en Frank Sinatra in een Engelstalige film: The Pride and the Passion. Dat is ook het jaar dat ze trouwde met haar grote liefde, Carlo Ponti. Haar filmcarrière laat zien dat Loren een van de allergrootste actrices is die de twintigste eeuw heeft gekend. Ze speelde in 93 films en werkte met grootheden als Vittorio De Sica, Marcello Mastroianni, Dino Risi, Alberto Sordi, John Wayne en Anthony Quinn. Ze won meer dan 45 prijzen, waaronder een Academy Award voor haar hoofdrol in La Ciociara, een BAFTA Award en diverse Golden Globes. Ze wordt over de hele wereld gezien als een icoon in de filmgeschiedenis. Sophia Loren vindt bij toeval een doos met oude schatten terug: elk object is een aandenken aan het sprookjesachtige leven dat ze heeft geleid. Gesprekken, onbekende details, merkwaardige anekdotes en geheimpjes komen bij haar boven. Aan de hand van die tastbare herinneringen begint ze te vertellen, op een persoonlijke manier en met veel intrigerende details. En zo komt allengs het beeld naar voren van een bijzondere vrouw, die haar stempel onuitwisbaar heeft gedrukt op een heel tijdperk. Het zelfportret van een vrouw met een ongeëvenaarde schoonheid en een warm hart, de enige Italiaanse filmster van wie de hele wereld hield. Het boek bevat veel nooit eerder gepubliceerde feiten en gevoelens, en een grote hoeveelheid van de mooiste foto s uit haar leven. Mijn leven Ieri, oggi, domani is daardoor niet alleen een unieke autobiografie, maar ook een fascinerend portret van de filmwereld in de twintigste eeuw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sophia Loren
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024566808
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2014
Bestandsgrootte
7754632 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Beschrijving

Sophia Loren
Mijn leven, Ieri, oggi, domani

Sophia Loren werd geboren op 20 september 1934 als Sofia Villani Scicolone en groeide op in een arme buurt bij Napels. Ze begon haar fabelachtige loopbaan op veertienjarige leeftijd, toen ze een schoonheidswedstrijd won.
Al in 1957 speelde ze samen met Cary Grant en Frank Sinatra in een Engelstalige film: The Pride and the Passion. Dat is ook het jaar dat ze trouwde met haar grote liefde, Carlo Ponti.
Haar filmcarrière laat zien dat Loren een van de allergrootste actrices is die de twintigste eeuw heeft gekend. Ze speelde in 93 films en werkte met grootheden als Vittorio De Sica, Marcello Mastroianni, Dino Risi, Alberto Sordi, John Wayne en Anthony Quinn. Ze won meer dan 45 prijzen, waaronder een Academy Award voor haar hoofdrol in La Ciociara, een BAFTA Award en diverse Golden Globes. Ze wordt over de hele wereld gezien als een icoon in de filmgeschiedenis.

Sophia Loren vindt bij toeval een doos met oude schatten terug: elk object is een aandenken aan het sprookjesachtige leven dat ze heeft geleid. Gesprekken, onbekende details, merkwaardige anekdotes en geheimpjes komen bij haar boven.
Aan de hand van die tastbare herinneringen begint ze te vertellen, op een persoonlijke manier en met veel intrigerende details.

En zo komt allengs het beeld naar voren van een bijzondere vrouw, die haar stempel onuitwisbaar heeft gedrukt op een heel tijdperk. Het zelfportret van een vrouw met een ongeëvenaarde schoonheid en een warm hart, de enige Italiaanse filmster van wie de hele wereld hield. Het boek bevat veel nooit eerder gepubliceerde feiten en gevoelens, en een grote hoeveelheid van de mooiste foto s uit haar leven.
Mijn leven Ieri, oggi, domani is daardoor niet alleen een unieke autobiografie, maar ook een fascinerend portret van de filmwereld in de twintigste eeuw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sophia Loren
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024566808
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2014
Bestandsgrootte
7754632 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99