Mienskip

Het herwinnen van de menselijke rationaliteit

Prijs € 20,51

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Gerk Roosma

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waar is hier? is een vraag die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden voordat hij of zij in staat is om volwaardig te leven. 'Mienskip' is de Friese term voor de gemeenschap en in dit boek wordt de betekenis ervan uitgediept zodat het ook de betekenis "menselijkheid jegens anderen en jezelf" en "het geloof in de universele band die de gehele mensheid met elkaar verbindt" omvat.De mens kan slechts werkelijk een mens worden als hij deel is van een gemeenschap die hem de mogelijkheden geeft om zichzelf te zijn. Hierbij draait het om het inzicht dat een mens geen deel dient te worden van de gemeenschap maar dat de gemeenschap deel wordt van hem. Samenwerking volgens Mienskip betekent dat je jezelf vind in de gemeenschap in plaats van dat je jezelf erin verliest.Mienskip gaat uit van het standpunt dat de mens van nature goed is en dat het kwaad het gevolg is van de ontmenselijking van anderen. Doordat de mens gericht is op herkenning van anderen is het gevolg hiervan dat men tevens zichzelf ontmenselijkt.Spiritualiteit is een onmisbaar element van het mens-zijn. Mienskip geeft een model waarmee de inherente spiritualiteit van mensen het meest rationeel kan worden toegepast.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerk Roosma
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461937926
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
275

Beschrijving

Waar is hier? is een vraag die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden voordat hij of zij in staat is om volwaardig te leven.

'Mienskip' is de Friese term voor de gemeenschap en in dit boek wordt de betekenis ervan uitgediept zodat het ook de betekenis "menselijkheid jegens anderen en jezelf" en "het geloof in de universele band die de gehele mensheid met elkaar verbindt" omvat.

De mens kan slechts werkelijk een mens worden als hij deel is van een gemeenschap die hem de mogelijkheden geeft om zichzelf te zijn. Hierbij draait het om het inzicht dat een mens geen deel dient te worden van de gemeenschap maar dat de gemeenschap deel wordt van hem.

Samenwerking volgens Mienskip betekent dat je jezelf vind in de gemeenschap in plaats van dat je jezelf erin verliest.

Mienskip gaat uit van het standpunt dat de mens van nature goed is en dat het kwaad het gevolg is van de ontmenselijking van anderen. Doordat de mens gericht is op herkenning van anderen is het gevolg hiervan dat men tevens zichzelf ontmenselijkt.

Spiritualiteit is een onmisbaar element van het mens-zijn. Mienskip geeft een model waarmee de inherente spiritualiteit van mensen het meest rationeel kan worden toegepast.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerk Roosma
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461937926
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
275

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99