Mevrouw, is dit uw zoon?

herinneringen aan de tweede wereldoorlog

Prijs € 13,45

Uitverkocht

David de Levita

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mevrouw, is dit uw zoon? is De Levita's intrigerende weerslag van zijn herinneringen aan de tweede wereldoorlog. Met veel gevoel voor humor en relativering omschrijft de auteur zijn situatie tijdens de beginjaren van de oorlog. De samenloop van omstandigheden die hem door de mazen van het steeds nauwer sluitende netwerk van de nazi's deed glippen, is verbluffend. Vrijwel alles onderging de jonge De Levita met een zorgeloosheid die de beschouwer van nu hogelijk zal verbazen. In een sfeer van lotsverbondenheid - met de dreiging van de deportaties in het vooruitzicht - ontstonden hechte vriendschappen en loyaliteiten die levensgevaarlijk konden zijn, maar soms ook leidden tot hoogtepunten van naastenliefde. Samen met een vriend en zijn broer maakte De Levita vanuit het Amsterdamse, na een grote razzia, in 1943 de sprong naar Friesland. Een nagenoeg zorgeloze zeilvakantie mondde uit in enig omzwerven, waarna De Levita in het Gelderse Hattem de resterende tijd van de oorlog onderdak vond. Mevrouw, is dit uw zoon? is een bedachtzame en tot overdenking stemmende beschrijving van een overlever.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David de Levita
Uitgever
Trophonios Publishing
ISBN
9789491728020
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Mevrouw, is dit uw zoon? is De Levita's intrigerende weerslag van zijn herinneringen aan de tweede wereldoorlog. Met veel gevoel voor humor en relativering omschrijft de auteur zijn situatie tijdens de beginjaren van de oorlog. De samenloop van omstandigheden die hem door de mazen van het steeds nauwer sluitende netwerk van de nazi's deed glippen, is verbluffend. Vrijwel alles onderging de jonge De Levita met een zorgeloosheid die de beschouwer van nu hogelijk zal verbazen.

In een sfeer van lotsverbondenheid - met de dreiging van de deportaties in het vooruitzicht - ontstonden hechte vriendschappen en loyaliteiten die levensgevaarlijk konden zijn, maar soms ook leidden tot hoogtepunten van naastenliefde. Samen met een vriend en zijn broer maakte De Levita vanuit het Amsterdamse, na een grote razzia, in 1943 de sprong naar Friesland. Een nagenoeg zorgeloze zeilvakantie mondde uit in enig omzwerven, waarna De Levita in het Gelderse Hattem de resterende tijd van de oorlog onderdak vond.

Mevrouw, is dit uw zoon? is een bedachtzame en tot overdenking stemmende beschrijving van een overlever.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David de Levita
Uitgever
Trophonios Publishing
ISBN
9789491728020
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99