Methoden en Technieken van Onderzoek in de Criminologie

Prijs € 43,05

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

C.C.J.H. Bijleveld

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Methoden en Technieken van Onderzoek in de Criminologie is geschreven ten behoeve van het onderwijs aan bachelorstudenten Criminologie. Enerzijds worden algemene methodologische kwesties behandeld, zoals steekproeftrekking, onderzoeksopzetten, bevragingsmethoden, betrouwbaarheid en validiteit en data-analyse. Anderzijds worden methoden en technieken behandeld die speciaal voor criminologisch onderzoek van belang zijn, zoals het trekken van steekproeven uit een verborgen populatie, randomized response technieken en methoden voor de analyse van recidivegegevens.Ook wordt het gebruik voor criminologisch onderzoek behandeld van bestaande gegevensbronnen, zoals registraties bij politie en justitie. De uitgave geeft een leesbaar overzicht van het bonte palet aan onderzoeksmethoden dat de criminoloog ter beschikking staat. Het boek laat in vele voorbeelden zien hoe criminologische onderzoeksmethoden ingezet kunnen worden bij de beantwoording van vragen over maatschappelijk relevante kwesties als misdaad en straffen.'Alles wordt helder toegelicht in een taal die zuinig omgaat met jargon, zonder de essentiële technische termen uit de weg te gaan.' 'een uitstekende en didactisch bijzonder sterke inleiding' (Tijdschrift voor Criminologie)Deze vijfde druk is geactualiseerd en uitgebreid.Catrien Bijleveld is hoogleraar Methoden en Technieken van Criminologisch Onderzoek Vijfde druk aan de Vrije Universiteit Amsterdam en senior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C.C.J.H. Bijleveld
Uitgever
Boom criminologie
ISBN
9789059317147
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Methoden en Technieken van Onderzoek in de Criminologie is geschreven ten behoeve van het onderwijs aan bachelorstudenten Criminologie. Enerzijds worden algemene methodologische kwesties behandeld, zoals steekproeftrekking, onderzoeksopzetten, bevragingsmethoden, betrouwbaarheid en validiteit en data-analyse. Anderzijds worden methoden en technieken behandeld die speciaal voor criminologisch onderzoek van belang zijn, zoals het trekken van steekproeven uit een verborgen populatie, randomized response technieken en methoden voor de analyse van recidivegegevens.

Ook wordt het gebruik voor criminologisch onderzoek behandeld van bestaande gegevensbronnen, zoals registraties bij politie en justitie. De uitgave geeft een leesbaar overzicht van het bonte palet aan onderzoeksmethoden dat de criminoloog ter beschikking staat. Het boek laat in vele voorbeelden zien hoe criminologische onderzoeksmethoden ingezet kunnen worden bij de beantwoording van vragen over maatschappelijk relevante kwesties als misdaad en straffen.
'Alles wordt helder toegelicht in een taal die zuinig omgaat met jargon, zonder de essentiële technische termen uit de weg te gaan.'
'een uitstekende en didactisch bijzonder sterke inleiding' (Tijdschrift voor Criminologie)

Deze vijfde druk is geactualiseerd en uitgebreid.

Catrien Bijleveld is hoogleraar Methoden en Technieken van Criminologisch Onderzoek Vijfde druk aan de Vrije Universiteit Amsterdam en senior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C.C.J.H. Bijleveld
Uitgever
Boom criminologie
ISBN
9789059317147
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99