Metaforen aan het woord

betekenisvolle beelden binnen de therapeutische praktijk

Prijs € 19,15

Niet beschikbaar

Angèle Nederlof, Sjaak Vane

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een metafoor is een brug; hij legt een verbinding tussen een realistische beschrijving en een symbolische situatie. In dit praktijkgerichte boek beschrijven de auteurs op een duidelijke en toegankelijke manier hun aanpak waarbij metaforen centraal staan. Zij doen dit vanuit de Gestalttherapeutische benadering. Na het lezen weet u meer over de toepassing van metaforische beelden binnen de therapeutische praktijk.De door hen ontwikkelde methode moedigt de cliënt aan om zelf een persoonlijke metafoor te vormen. Het metaforische beeld heeft zijn waarde, juist doordat zij niet geheel vertaald kan worden in begrippen. Door het verkennen en verhelderen hiervan verduidelijkt zich zijn situatie. Zo vormt de cliënt gaandeweg een nieuwe zienswijze, waardoor hij eigen antwoorden vindt op de uitdagingen van zijn omgeving. In het eerste deel beschrijven de auteurs de aard, werking en invloed van metaforen. Het tweede deel laat de cliënt zelf aan het woord via beschrijvingen van therapeutische sessies.Metaforen aan het woord is bruikbaar voor psychotherapeuten, coaches, psychosociale therapeuten, sociaal verpleegkundigen, orthopedagogen, maatschappelijk werkers en hun cliënten.Actuele lezingen en workshops worden op volgende websites aangekondigd:www.beeld-en-imaginatie.nlwww.demeyboom.nlOver de auteursAngèle Nederlof startte haar loopbaan als sociaal pedagogisch hulpverlener. Inmiddels werkt ze ruim twintig jaar als Gestalt, imaginatie- en relatietherapeut. Sinds 1995 integreert zij elementen uit de imaginatiemethode van Phyllis Krystal en de Jungiaanse analyse in haar werk.Sjaak Vane werkte jarenlang als docent drama en communicatie. Hij is filosoof (BA) en werkt als trainer en relatietherapeut vanuit de Gestaltbenadering. Binnen zijn werkwijze nemen innerlijke beelden een belangrijke plaats in. Hij is auteur van diverse boeken.Angèle Nederlof en Sjaak Vane zijn levenspartners en werken binnen maatschap De Meyboom. Uit hun samenwerking is dit boek tot stand gekomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Angèle Nederlof, Sjaak Vane
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033475771
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
125

Beschrijving

Een metafoor is een brug; hij legt een verbinding tussen een realistische beschrijving en een symbolische situatie. In dit praktijkgerichte boek beschrijven de auteurs op een duidelijke en toegankelijke manier hun aanpak waarbij metaforen centraal staan. Zij doen dit vanuit de Gestalttherapeutische benadering. Na het lezen weet u meer over de toepassing van metaforische beelden binnen de therapeutische praktijk.

De door hen ontwikkelde methode moedigt de cliënt aan om zelf een persoonlijke metafoor te vormen. Het metaforische beeld heeft zijn waarde, juist doordat zij niet geheel vertaald kan worden in begrippen. Door het verkennen en verhelderen hiervan verduidelijkt zich zijn situatie. Zo vormt de cliënt gaandeweg een nieuwe zienswijze, waardoor hij eigen antwoorden vindt op de uitdagingen van zijn omgeving. In het eerste deel beschrijven de auteurs de aard, werking en invloed van metaforen. Het tweede deel laat de cliënt zelf aan het woord via beschrijvingen van therapeutische sessies.

Metaforen aan het woord is bruikbaar voor psychotherapeuten, coaches, psychosociale therapeuten, sociaal verpleegkundigen, orthopedagogen, maatschappelijk werkers en hun cliënten.

Actuele lezingen en workshops worden op volgende websites aangekondigd:

www.beeld-en-imaginatie.nl

www.demeyboom.nl



Over de auteurs

Angèle Nederlof startte haar loopbaan als sociaal pedagogisch hulpverlener. Inmiddels werkt ze ruim twintig jaar als Gestalt, imaginatie- en relatietherapeut. Sinds 1995 integreert zij elementen uit de imaginatiemethode van Phyllis Krystal en de Jungiaanse analyse in haar werk.

Sjaak Vane werkte jarenlang als docent drama en communicatie. Hij is filosoof (BA) en werkt als trainer en relatietherapeut vanuit de Gestaltbenadering. Binnen zijn werkwijze nemen innerlijke beelden een belangrijke plaats in. Hij is auteur van diverse boeken.

Angèle Nederlof en Sjaak Vane zijn levenspartners en werken binnen maatschap De Meyboom. Uit hun samenwerking is dit boek tot stand gekomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Angèle Nederlof, Sjaak Vane
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033475771
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
125

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99