Met zorg vernieuwen

handreiking voor een succesvolle implementatie van het opvoedings-/ondersteuningsprogramma

Prijs € 30,90

Uitverkocht

R. Zijlstra, Rob Zijlstra, P. Poppes, C. Vlaskamp

Paperback | Oktober 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking verandert. Begeleiders, gedrags­kundigen en managers zijn voortdurend op zoek naar methoden om mensen met een verstandelijke beperking op een goede wijze te ondersteunen. In Een programma voor jezelf wordt de opvoeding voor kinderen met ernstige meervoudige beperkingen beschreven. De ondersteuning voor volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen wordt beschreven in Levensloop in perspectief. Deze programma’s hebben hun bestaansrecht en effectiviteit de afgelopen vijftien jaar ruimschoots bewezen. Naast kennis over die programma’s blijkt er in de praktijk behoefte te zijn aan een implementatiewijzer waarin aangegeven wordt wat er waarom en wanneer gedaan kan worden om de invoering tot een succes te maken. 'Met zorg vernieuwen', het derde deel in deze trilogie, biedt een handzaam en praktisch overzicht van het implementatieproces met aandacht voor de succesfactoren maar ook voor de hobbels en valkuilen. In dit boek worden de achtergronden, opzet en verloop van de implementatie van twee zorginhoudelijke programma’s voor personen met ernstige meervoudige beperkingen uitgewerkt. Een goede analyse van de bestaande situatie en verwachtingen is daarbij het uitgangspunt. Met voorbeelden uit de praktijk wordt het implementatieproces geïllustreerd. Daarbij zijn ook oefeningen opgenomen waarmee kennis over het proces direct kan worden toegepast en vertaald naar de eigen situatie. 'Met zorg vernieuwen' is in eerste instantie bestemd voor hoofden van woon- en activiteitenvormen, gedragskundigen, kwaliteitsfunctionarissen en projectleiders. Door de praktijkgerichte opzet van het boek is het ook bij uitstek bruikbaar voor docenten en studenten aan opleidingen voor Sociaal Pedagogisch werk, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Verzorging en Verpleging. "

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Zijlstra, Rob Zijlstra, P. Poppes, C. Vlaskamp
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241270
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
177

Beschrijving

"De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking verandert.
Begeleiders, gedrags­kundigen en managers zijn voortdurend op zoek naar methoden om mensen met een verstandelijke beperking op een goede wijze te ondersteunen.

In Een programma voor jezelf wordt de opvoeding voor kinderen met ernstige meervoudige beperkingen beschreven. De ondersteuning voor volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen wordt beschreven in Levensloop in perspectief. Deze programma’s hebben hun bestaansrecht en effectiviteit de afgelopen vijftien jaar ruimschoots bewezen. Naast kennis over die programma’s blijkt er in de praktijk behoefte te zijn aan een implementatiewijzer waarin aangegeven wordt wat er waarom en wanneer gedaan kan worden om de invoering tot een succes te maken. 'Met zorg vernieuwen', het derde deel in deze trilogie, biedt een handzaam en praktisch overzicht van het implementatieproces met aandacht voor de succesfactoren maar ook voor de hobbels en valkuilen.

In dit boek worden de achtergronden, opzet en verloop van de implementatie van twee zorginhoudelijke programma’s voor personen met ernstige meervoudige beperkingen uitgewerkt. Een goede analyse van de bestaande situatie en verwachtingen is daarbij het uitgangspunt. Met voorbeelden uit de praktijk wordt het implementatieproces geïllustreerd. Daarbij zijn ook oefeningen opgenomen waarmee kennis over het proces direct kan worden toegepast en vertaald naar de eigen situatie.

'Met zorg vernieuwen' is in eerste instantie bestemd voor hoofden van woon- en activiteitenvormen, gedragskundigen, kwaliteitsfunctionarissen en projectleiders. Door de praktijkgerichte opzet van het boek is het ook bij uitstek bruikbaar voor docenten en studenten aan opleidingen voor Sociaal Pedagogisch werk, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Verzorging en Verpleging. "

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Zijlstra, Rob Zijlstra, P. Poppes, C. Vlaskamp
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241270
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
177

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99