Met de westenwind in de rug

een fietstocht van Nederland naar Moskou

Prijs € 12,50

Uitverkocht

P. Spapens

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Om duidelijk te kunnen maken wie we zijn en wat we doen, hebben we onder handbereik en waterdicht verpakt een briefje met daarop in korte zinnen in het Russisch onze achtergronden, zoals:’Wij zijn een Nederlands echtpaar’. Wij fietsen van Amsterdam naar Moskou.’ Tientallen keren heb ik het laten lezen, in winkels, aan politiemensen, aan jongeren, aan boeren, aan mensen zomaar ergens langs de straat. De reactie is steeds een mengeling van ongeloof en meer begrip voor die twee vreemdelingen met hun volgepakte fietsen.’Paul Spapens fietste met zijn vrouw Hennie van Schooten van Nederland naar Moskou, een tocht van 4300 kilometer door Duitsland, Polen en Kaliningrad, via een omveg door de Baltische Staten en Finland om uiteindelijk over de snelweg tussen St-Petersburg en Moskou de Russische hoofdstad te bereiken. Met de westenwind in de rug is het persoonlijke verslag van een nieuwsgierige fietsavonturier met oog voor culturen en gebruiken. Bovenal is het boek een aansporing om vooral zelf eens per fiets de wereld te verkennen.Paul Spapens (Hilvarenbeek, 1949) is journalist, schrijver en verslaggever bij het Brabants Dagblad. Hij is een autoriteit op het gebied van folklore en volksdevotie. In 2005 werd hij door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur in Utrecht onderscheiden als een van de bekendste ‘oral historians’ van Nederland. Eerder verscheen van hem Abraham fietst naar het beloofde land: een fietsreis van Nederland naar Jeruzalem(1999).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Spapens
Uitgever
Nieuwland, Uitgeverij
ISBN
9789086450169
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Beschrijving

‘Om duidelijk te kunnen maken wie we zijn en wat we doen, hebben we onder handbereik en waterdicht verpakt een briefje met daarop in korte zinnen in het Russisch onze achtergronden, zoals:’Wij zijn een Nederlands echtpaar’. Wij fietsen van Amsterdam naar Moskou.’ Tientallen keren heb ik het laten lezen, in winkels, aan politiemensen, aan jongeren, aan boeren, aan mensen zomaar ergens langs de straat. De reactie is steeds een mengeling van ongeloof en meer begrip voor die twee vreemdelingen met hun volgepakte fietsen.’
Paul Spapens fietste met zijn vrouw Hennie van Schooten van Nederland naar Moskou, een tocht van 4300 kilometer door Duitsland, Polen en Kaliningrad, via een omveg door de Baltische Staten en Finland om uiteindelijk over de snelweg tussen St-Petersburg en Moskou de Russische hoofdstad te bereiken. Met de westenwind in de rug is het persoonlijke verslag van een nieuwsgierige fietsavonturier met oog voor culturen en gebruiken. Bovenal is het boek een aansporing om vooral zelf eens per fiets de wereld te verkennen.
Paul Spapens (Hilvarenbeek, 1949) is journalist, schrijver en verslaggever bij het Brabants Dagblad. Hij is een autoriteit op het gebied van folklore en volksdevotie. In 2005 werd hij door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur in Utrecht onderscheiden als een van de bekendste ‘oral historians’ van Nederland. Eerder verscheen van hem Abraham fietst naar het beloofde land: een fietsreis van Nederland naar Jeruzalem(1999).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Spapens
Uitgever
Nieuwland, Uitgeverij
ISBN
9789086450169
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99