Met Carel Vosmaer op reis (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

Frederic Bastet

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De laatste jaren valt er internationaal een sterk groeiende belangstelling voor de negentiende eeuw waar te nemen, ook in Nederland, waar het literaire beeld lang bepaald is gebleven door de visie van en op de Tachtigers. Aan hun voorgangers werd hier relatief weinig aandacht besteed. Vele figuren krijgen nu een zekere herwaardering. Zij worden meer naar hun eigen waarde en periode beoordeeld, wat een beter begrip van hun persoonlijkheid en hun historische betekenis tot gevolg heeft. Een prominent voorganger van `Tachtig was mr. Carel Vosmaer (1826-1888). In zijn uitgebreide verhandeling over Vosmaer stelt Frédéric Bastet centraal diens reizen naar Italië en de daaruit resulterende romans Amazone en Inwijding, van welke vooral de eerste destijds bewondering heeft geoogst. De werkelijke betekenis van Vosmaer, kenner van schilderkunst en literatuur, jurist en oudheidkundige, schrijver ook van een monumentale studie over Rembrandt, wordt hierdoor aanmerkelijk verhelderd.Met Carel Vosmaer op reis, gebaseerd op de charmante en levendige reisjournalen, is geïllustreerd met een schat aan niet eerder gepubliceerde portretten en tekeningen. Het boek zal de bestudering van deze interessante Hagenaar, ziel van De Nederlandsche Spectator, intimus van Multatuli en vriend van onder meer de schilder Lourens Alma Tadema, een nieuwe impuls kunnen geven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frederic Bastet
Uitgever
Querido
ISBN
9789021443324
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
8056417 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
233

Beschrijving

De laatste jaren valt er internationaal een sterk groeiende belangstelling voor de negentiende eeuw waar te nemen, ook in Nederland, waar het literaire beeld lang bepaald is gebleven door de visie van en op de Tachtigers. Aan hun voorgangers werd hier relatief weinig aandacht besteed.
Vele figuren krijgen nu een zekere herwaardering. Zij worden meer naar hun eigen waarde en periode beoordeeld, wat een beter begrip van hun persoonlijkheid en hun historische betekenis tot gevolg heeft. Een prominent voorganger van `Tachtig was mr. Carel Vosmaer (1826-1888).
In zijn uitgebreide verhandeling over Vosmaer stelt Frédéric Bastet centraal diens reizen naar Italië en de daaruit resulterende romans Amazone en Inwijding, van welke vooral de eerste destijds bewondering heeft geoogst. De werkelijke betekenis van Vosmaer, kenner van schilderkunst en literatuur, jurist en oudheidkundige, schrijver ook van een monumentale studie over Rembrandt, wordt hierdoor aanmerkelijk verhelderd.
Met Carel Vosmaer op reis, gebaseerd op de charmante en levendige reisjournalen, is geïllustreerd met een schat aan niet eerder gepubliceerde portretten en tekeningen. Het boek zal de bestudering van deze interessante Hagenaar, ziel van De Nederlandsche Spectator, intimus van Multatuli en vriend van onder meer de schilder Lourens Alma Tadema, een nieuwe impuls kunnen geven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frederic Bastet
Uitgever
Querido
ISBN
9789021443324
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
8056417 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
233

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99