Mentaliseren in de klinische praktijk

Prijs € 52,95

Niet beschikbaar

J.G. Allen, P. Fonagy, A.W. Bateman

Paperback | December 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mentaliseren verwijst naar het actieve proces van begrijpen van gedrag in relatie tot mentale toestanden zoals gedachten en gevoelens. Het kan worden gezien als het fundament van alle effectieve psychotherapeutische behandelingen.Dit boek is een toegankelijke gids over mentaliseren, waarmee behandelaars vanuit uiteenlopende achtergronden meer kennis kunnen opdoen over het begrip mentaliseren en de verschillende toepassingen.Deel I bespreekt uitvoerig wat mentaliseren is – de verbanden met verwante begrippen, de oorsprong van de ontwikkeling vanuit gehechtheidsrelaties en de neurobiologische onderbouwing.Deel II bespreekt de klinische toepassingen – vaardigheden en mentaliserende interventies bij traumabehandeling, ouder-kindtherapie, de borderline-persoonlijkheidsstoornis, psycho-educatie, en preventie van geweld in sociale systemen.Jon G. Allen is hoogleraar psychiatrie aan het Baylor College of Medicine en hoofd psychologie van The Menninger Clinic in Houston, Texas. Peter Fonagy is Freud Memorial Professor in de psychoanalyse aan het University College London en directeur van het Anna Freud Centre in Londen. Anthony W. Bateman is als psychiater onder andere verbonden aan St. Ann’s Hospital, Barnet, Enfield en University College London.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.G. Allen, P. Fonagy, A.W. Bateman
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057122774
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
425

Beschrijving

Mentaliseren verwijst naar het actieve proces van begrijpen van gedrag in relatie tot mentale toestanden zoals gedachten en gevoelens. Het kan worden gezien als het fundament van alle effectieve psychotherapeutische behandelingen.

Dit boek is een toegankelijke gids over mentaliseren, waarmee behandelaars vanuit uiteenlopende achtergronden meer kennis kunnen opdoen over het begrip mentaliseren en de verschillende toepassingen.

Deel I bespreekt uitvoerig wat mentaliseren is – de verbanden met verwante begrippen, de oorsprong van de ontwikkeling vanuit gehechtheidsrelaties en de neurobiologische onderbouwing.
Deel II bespreekt de klinische toepassingen – vaardigheden en mentaliserende interventies bij traumabehandeling, ouder-kindtherapie, de borderline-persoonlijkheidsstoornis, psycho-educatie, en preventie van geweld in sociale systemen.

Jon G. Allen is hoogleraar psychiatrie aan het Baylor College of Medicine en hoofd psychologie van The Menninger Clinic in Houston, Texas. Peter Fonagy is Freud Memorial Professor in de psychoanalyse aan het University College London en directeur van het Anna Freud Centre in Londen. Anthony W. Bateman is als psychiater onder andere verbonden aan St. Ann’s Hospital, Barnet, Enfield en University College London.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.G. Allen, P. Fonagy, A.W. Bateman
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057122774
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
425

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99