Mensenhandel

moderne slavernij

Prijs € 37,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

W.J.B. ten Kate

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wereldwijd zijn miljoenen mensen slachtoffer van mensenhandel in de seksindustrie of daarbuiten. Zij worden als moderne slaven gedwongen te werken in een wereld vol leed en ellende. In Nederland worden jaarlijks honderden mensen slachtoffer van mensenhandel. Publieke en politieke aandacht zowel nationaal als internationaal is onverminderd groot waar het gaat om de aanpak en bestrijding van mensenhandel.Dit boek is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met mensenhandel. Opsporings- en handhavingsinstanties, openbaar ministerie en de zittende magistratuur maar ook openbaar bestuur kunnen in de praktijk van alle dag met dit boek in de hand het fenomeen mensenhandel beter begrijpen. De advocatuur krijgt de mogelijkheid mensenhandelzaken voor te bereiden en te verdedigen aan de hand van inzichten die elders niet te verkrijgen zijn.Het boek geeft uitleg over het langste artikel uit het Wetboek van Strafrecht, artikel 273 f, aan de hand van jurisprudentie en voorbeelden uit de praktijk. De programmatische aanpak en het barrièremodel, de laatste jaren succesvol gebleken in de strijd tegen mensenhandel, worden besproken.Bij het Landelijk Parket van het openbaar ministerie is mensenhandel één van de speerpunten waar het gaat om de bestrijding van de internationaal georganiseerde criminaliteit. De landelijk coördinerend officier van justitie mensenhandel heeft dit boek samen met zijn team geschreven met als doel een handzaam overzicht te verschaffen zodat een goed beeld ontstaat hoe de wereld van mensenhandel met zijn vele facetten er uit ziet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W.J.B. ten Kate
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013117066
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wereldwijd zijn miljoenen mensen slachtoffer van mensenhandel in de seksindustrie of daarbuiten. Zij worden als moderne slaven gedwongen te werken in een wereld vol leed en ellende. In Nederland worden jaarlijks honderden mensen slachtoffer van mensenhandel. Publieke en politieke aandacht zowel nationaal als internationaal is onverminderd groot waar het gaat om de aanpak en bestrijding van mensenhandel.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met mensenhandel. Opsporings- en handhavingsinstanties, openbaar ministerie en de zittende magistratuur maar ook openbaar bestuur kunnen in de praktijk van alle dag met dit boek in de hand het fenomeen mensenhandel beter begrijpen. De advocatuur krijgt de mogelijkheid mensenhandelzaken voor te bereiden en te verdedigen aan de hand van inzichten die elders niet te verkrijgen zijn.

Het boek geeft uitleg over het langste artikel uit het Wetboek van Strafrecht, artikel 273 f, aan de hand van jurisprudentie en voorbeelden uit de praktijk. De programmatische aanpak en het barrièremodel, de laatste jaren succesvol gebleken in de strijd tegen mensenhandel, worden besproken.

Bij het Landelijk Parket van het openbaar ministerie is mensenhandel één van de speerpunten waar het gaat om de bestrijding van de internationaal georganiseerde criminaliteit. De landelijk coördinerend officier van justitie mensenhandel heeft dit boek samen met zijn team geschreven met als doel een handzaam overzicht te verschaffen zodat een goed beeld ontstaat hoe de wereld van mensenhandel met zijn vele facetten er uit ziet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W.J.B. ten Kate
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013117066
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99