Mens en dier

een hoorcollege over de relatie tussen levende wezens

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. Dekkers, Midas Dekkers

Luisterboek | Juli 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van de circa één miljoen diersoorten op aarde heeft de mens er een stuk of tien uitverkoren. Waarom houden mensen van dieren? Hoe zit het met het 'mens in het beest' en met 'het beest in de mens?' Wat zegt dat over hun natuur en gedrag? Waar eindigt dierenliefde en begint bestialiteit? Op geestige en heldere wijze legt Midas Dekkers de ogenschijnlijk vreemde, maar innige relatie tussen mens en dier bloot.InhoudsopgaveCD 1Hoofdstuk 1: Ons soort dierenHoofdstuk 2: Persoonlijke kennissenHoofdstuk 3: De mens in het beestCD 2Hoofdstuk 4: Het beest in de mensHoofdstuk 5: Het grensgebiedHoofdstuk 6: Een metafoor op pootjesPer cd ongeveer 60 minutenOver de sprekerMidas Dekkers (1946) studeerde biologie in Amsterdam. Na zijn studie werkte Midas in het Zoölogisch Museum en hij was redacteur bij uitgeverij Het Spectrum. Sinds 1980 heeft hij een wekelijkse radiocolumn in het VARA programma "Vroege Vogels". Hij publiceerde populair-wetenschappelijke bijdragen in o.a. NRC, Volkskrant, het Vara magazine en andere tijdschriften. Dekkers heeft meer dan vijftig boeken op zijn naam staan, waaronder Lief Dier, De Vergankelijkheid en De Larf.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Dekkers, Midas Dekkers
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085300816
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Van de circa één miljoen diersoorten op aarde heeft de mens er een stuk of tien uitverkoren. Waarom houden mensen van dieren? Hoe zit het met het 'mens in het beest' en met 'het beest in de mens?' Wat zegt dat over hun natuur en gedrag? Waar eindigt dierenliefde en begint bestialiteit? Op geestige en heldere wijze legt Midas Dekkers de ogenschijnlijk vreemde, maar innige relatie tussen mens en dier bloot.

Inhoudsopgave
CD 1
Hoofdstuk 1: Ons soort dieren
Hoofdstuk 2: Persoonlijke kennissen
Hoofdstuk 3: De mens in het beest

CD 2
Hoofdstuk 4: Het beest in de mens
Hoofdstuk 5: Het grensgebied
Hoofdstuk 6: Een metafoor op pootjes

Per cd ongeveer 60 minuten

Over de spreker
Midas Dekkers (1946) studeerde biologie in Amsterdam. Na zijn studie werkte Midas in het Zoölogisch Museum en hij was redacteur bij uitgeverij Het Spectrum. Sinds 1980 heeft hij een wekelijkse radiocolumn in het VARA programma "Vroege Vogels". Hij publiceerde populair-wetenschappelijke bijdragen in o.a. NRC, Volkskrant, het Vara magazine en andere tijdschriften. Dekkers heeft meer dan vijftig boeken op zijn naam staan, waaronder Lief Dier, De Vergankelijkheid en De Larf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Dekkers, Midas Dekkers
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085300816
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99