Memo plus ondernemingsraden 2013

Prijs € 52,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kennis van een or-lid gaat verder dan alleen de WORHoe is het gesteld met jouw kennis over arbeidsrecht, pensioenen en fiscale gegevens? Memo Plus maakt het or-werk makkelijker en inzichtelijker. Je voordeelJe krijgt de laatste ontwikkelingen en weet voortaan welke rechten jouw or heeft in andere wetten. En om als or nog beter te functioneren krijg je naast een uitgebreide toelichting van de WOR ook de nodige kennis over:- rechtsvormen van ondernemingen;- arbeidsrecht;- het sociale-zekerheidsrecht;- arbeidsomstandigheden;- arbeidstijden wetgeving;- aanvullende pensioenen;- Europese medezeggenschap;- de ondernemingsraad en corporate governance; fusies;- minimumlonen- de jaarrekening;- fiscale gegevens;- minimumlonen en prijsindexcijfers.Kortom onderwerpen die voor de ondernemingsraad of, ieder ander die betrokken is bij het medezeggenschapswerk, van belang zijn. Met deze kennis kun je laten zien dat je een gesprekspartner bent op niveau!Editie 2013De editie 2013 van Memo Plus Ondernemingsraden is volledig geactualiseerd en dus helemaal up-to-date. Ook nieuwe ontwikkelingen die nog niet tot wets- of beleidswijzigingen hebben geleid, komen aan de orde als dit van belang is voor het medezeggenschapswerk. Recente ontwikkelingen op het gebied van het medezeggenschapsrecht die al wel in wetgevingzijn omgezet, zijn bijvoorbeeld het klachtrecht van de or bij de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen als ook de uitbreiding van artikel 31b WOR met het recht op informatie over sociaal beleid inzake de positie van uitzendkrachten. Het wetsvoorstel dat voorziet in wijzigingen van de WOR wordtook besproken. Dit voorstel betreft de onderwerpen: -wijziging scholingssysteem leden OR; - bevordering medezeggenschap als taak van de SER; - informatierecht OR bij inter nationale concerns; - afschaffing verplichte bemiddeling bedrijfscommissie en beperking administratieve taken bedrijfscommissie.Aanvullende informatieVoor wie is dit interessant?Memo Plus Ondernemingsraden is een onmisbaar boek voor or-leden, maar ook voor de personeelsfunctionaris, voor leidinggevenden en ieder ander die betrokken is bij het medezeggenschapswerk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462150669
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Kennis van een or-lid gaat verder dan alleen de WOR
Hoe is het gesteld met jouw kennis over arbeidsrecht, pensioenen en fiscale gegevens?
Memo Plus maakt het or-werk makkelijker en inzichtelijker.

Je voordeel
Je krijgt de laatste ontwikkelingen en weet voortaan welke rechten jouw or heeft in andere wetten.
En om als or nog beter te functioneren krijg je naast een uitgebreide toelichting van de WOR ook de nodige kennis over:

- rechtsvormen van ondernemingen;
- arbeidsrecht;
- het sociale-zekerheidsrecht;
- arbeidsomstandigheden;
- arbeidstijden wetgeving;
- aanvullende pensioenen;
- Europese medezeggenschap;
- de ondernemingsraad en corporate governance;
fusies;
- minimumlonen
- de jaarrekening;
- fiscale gegevens;
- minimumlonen en prijsindexcijfers.

Kortom onderwerpen die voor de ondernemingsraad of, ieder ander die betrokken is bij het medezeggenschapswerk, van belang zijn. Met deze kennis kun je laten zien dat je een gesprekspartner bent op niveau!

Editie 2013
De editie 2013 van Memo Plus Ondernemingsraden is volledig geactualiseerd en dus helemaal up-to-date. Ook nieuwe ontwikkelingen die nog niet tot wets- of beleidswijzigingen hebben geleid, komen aan de orde als dit van belang is voor het medezeggenschapswerk. Recente ontwikkelingen op het gebied van het medezeggenschapsrecht die al wel in wetgeving
zijn omgezet, zijn bijvoorbeeld het klachtrecht van de or bij de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen als ook de uitbreiding van artikel 31b WOR met het recht op informatie over sociaal beleid inzake de positie van uitzendkrachten. Het wetsvoorstel dat voorziet in wijzigingen van de WOR wordt
ook besproken. Dit voorstel betreft de onderwerpen: -wijziging scholingssysteem leden OR; - bevordering medezeggenschap als taak van de SER; - informatierecht OR bij inter nationale concerns; - afschaffing verplichte bemiddeling bedrijfscommissie en beperking administratieve taken bedrijfscommissie.

Aanvullende informatie

Voor wie is dit interessant?
Memo Plus Ondernemingsraden is een onmisbaar boek voor or-leden, maar ook voor de personeelsfunctionaris, voor leidinggevenden en ieder ander die betrokken is bij het medezeggenschapswerk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462150669
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99