Meisje vermist!

de geruchtmakende ontvoering van Lusanne van der Gun

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Niek van der Oord

Paperback | Mei 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tien jaar geleden werd de toen 11-jarige Lusanne van der Gun op weg naar school door een onbekende man tot stoppen gedwongen. Ze moest haar fiets tegen een boom zetten en in de auto van de ontvoerder stappen. Drie lange dagen leek Lusanne van de aardbodem verdwenen. Heel Nederland leefde mee met haar wanhopige ouders. Aan het eind van de derde dag liet de ontvoerder het meisje vrij, ruim 200 kilometer van haar woonplaats in Friesland. Lusanne was ongedeerd. Haar terugkeer leidde in het dorpje waar ze woonde tot een waar volksfeest. De volgende middag vertoonde Lusanne zich samen met haar ouders aan de massaal uitgerukte pers. De landelijke televisieomroepen zonden dat moment rechtstreeks uit in extra journaals. Enkele weken later werd 63-jarige ontvoerder gearresteerd. Journalist Niek van der Oord volgde de zaak van Lusanne van der Gun op de voet en publiceerde daar veelvuldig over. Tien jaar na dato geeft hij in 'Meisje vermist!' een totaalbeeld van de ontvoering die ons land in haar greep hield. In zijn boek staan vele authentieke documenten en niet eerder gepubliceerde bronnen. Zo ontdekte de auteur dat de ontvoerder ook na zijn gevangenisstraf weer met justitie in aanraking kwam.Niek van der Oord (1955) publiceerde eerder een standaardwerk over de Jodenkampen in de Tweede Wereldoorlog. In 2004 ontving hij de Nederlandse Nieuwsbladprijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Niek van der Oord
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752987
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Tien jaar geleden werd de toen 11-jarige Lusanne van der Gun op weg naar school door een onbekende man tot stoppen gedwongen. Ze moest haar fiets tegen een boom zetten en in de auto van de ontvoerder stappen. Drie lange dagen leek Lusanne van de aardbodem verdwenen. Heel Nederland leefde mee met haar wanhopige ouders.
Aan het eind van de derde dag liet de ontvoerder het meisje vrij, ruim 200 kilometer van haar woonplaats in Friesland. Lusanne was ongedeerd. Haar terugkeer leidde in het dorpje waar ze woonde tot een waar volksfeest. De volgende middag vertoonde Lusanne zich samen met haar ouders aan de massaal uitgerukte pers. De landelijke televisieomroepen zonden dat moment rechtstreeks uit in extra journaals. Enkele weken later werd 63-jarige ontvoerder gearresteerd.

Journalist Niek van der Oord volgde de zaak van Lusanne van der Gun op de voet en publiceerde daar veelvuldig over. Tien jaar na dato geeft hij in 'Meisje vermist!' een totaalbeeld van de ontvoering die ons land in haar greep hield. In zijn boek staan vele authentieke documenten en niet eerder gepubliceerde bronnen. Zo ontdekte de auteur dat de ontvoerder ook na zijn gevangenisstraf weer met justitie in aanraking kwam.

Niek van der Oord (1955) publiceerde eerder een standaardwerk over de Jodenkampen in de Tweede Wereldoorlog. In 2004 ontving hij de Nederlandse Nieuwsbladprijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Niek van der Oord
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752987
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99