Meesterlijk schrijven

vaardig in de juridische praktijk

Prijs € 28,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jacob Eikelboom, Monique de Graaf

Hardback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Schrijven is, naast lezen en spreken, een belangrijke competentie is in de juridische praktijk. Meesterlijk schrijven ontwikkelt de schriftelijke taalvaardigheid van studenten aan juridische opleidingen. Tijdens en na de studie biedt deze uitgave een prima ondersteuning bij het schrijven van toegankelijke juridische teksten. Meesterlijk schrijven begint met een oriëntatie op het schrijfproces. Daarna komen diverse zakelijke brieven en e-mailberichten aan bod. Vervolgens is er een apart hoofdstuk gewijd aan iedere tekstsoort: Beschikking, Bezwaarschrift, Overeenkomst, Ingebrekestelling, Betoog, Verweerschrift, Beleidsnota en Rapportage. Daarin staan zaken als tekstdoel, opbouw, afstemmen op de lezer en een voorbeeld uit de praktijk uitgewerkt. De uitgave bevat daarnaast een uniek hoofdstuk over het werken met formats. Ook staan er handige checklists in. Daarmee kunnen studenten schrijfproducten van henzelf en anderen beoordelen. De website biedt bovendien nuttige oefeningen.Voor wieMet name voor studenten van juridische opleidingen in het hoger onderwijs, zoals Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten, is Meesterlijk Schrijven een essentieel hulpmiddel.Over de auteur(s)Jacob Eikelboom en Monique de Graaf zijn docent communicatie bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van de Hogeschool van Amsterdam. Jacob Eikelboom schreef mee aan het boek Gespreksvoering in de juridische praktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacob Eikelboom, Monique de Graaf
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902950
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Schrijven is, naast lezen en spreken, een belangrijke competentie is in de juridische praktijk. Meesterlijk schrijven ontwikkelt de schriftelijke taalvaardigheid van studenten aan juridische opleidingen. Tijdens en na de studie biedt deze uitgave een prima ondersteuning bij het schrijven van toegankelijke juridische teksten.

Meesterlijk schrijven begint met een oriëntatie op het schrijfproces. Daarna komen diverse zakelijke brieven en e-mailberichten aan bod. Vervolgens is er een apart hoofdstuk gewijd aan iedere tekstsoort: Beschikking, Bezwaarschrift, Overeenkomst, Ingebrekestelling, Betoog, Verweerschrift, Beleidsnota en Rapportage. Daarin staan zaken als tekstdoel, opbouw, afstemmen op de lezer en een voorbeeld uit de praktijk uitgewerkt. De uitgave bevat daarnaast een uniek hoofdstuk over het werken met formats. Ook staan er handige checklists in. Daarmee kunnen studenten schrijfproducten van henzelf en anderen beoordelen. De website biedt bovendien nuttige oefeningen.

Voor wie
Met name voor studenten van juridische opleidingen in het hoger onderwijs, zoals Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten, is Meesterlijk Schrijven een essentieel hulpmiddel.

Over de auteur(s)
Jacob Eikelboom en Monique de Graaf zijn docent communicatie bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van de Hogeschool van Amsterdam. Jacob Eikelboom schreef mee aan het boek Gespreksvoering in de juridische praktijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacob Eikelboom, Monique de Graaf
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902950
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99