Meester Eckeharts weg tot kosmisch bewustzijn

een leidraad voor praktische mystiek

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

K.O. Schmidt

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van meester Eckehart wordt gezegd dat hij het peilloze doortastte. In het zwaar christelijke Westen bracht hij rond de veertiende eeuw de eerste stralen van een universele, kosmische religie. De gerenommeerde auteur K.O. Schmidt laat zien dat deze grootste mysticus van het Rijnland ook nu nog een passend antwoord kan bieden op het moderne zoeken naar wat het leven zin geeft.Meer dan ooit vraagt de mens in deze tijd naar de diepere zin van het leven. De grote Duitse mysticus meester Eckehart (1260-1328) staat dan ook na zeven eeuwen opnieuw in de belangstelling. Zijn religio overstijgt alle confessies.Hij was bekend met de religieuze en filosofische leringen van het Westen, van Griekenland en van Egypte, van het Nabije Oosten en het verre Azië – hij stond bovenop de berg en wist dat alle wegen uit de dalen op de top samenkomen. Thans erkennen wij dat Eckehart, die het peilloze doortastte, de grootste verkondiger in het Westen was van een universele, kosmische religie.In dit boek neem de befaamde auteur K.O. Schmidt ons mee op Eckeharts weg tot kosmisch bewustzijn. Hij toont hoe deze innerlijke arbeid in drie fasen te onderscheiden is, met in totaal tien treden.De eerste vier treden vormen de fase van verinnerlijking of loutering, de drie volgende treden de fase van vergeestelijking of verlichting, en de laatste drie treden de vergoddelijking of vereniging met het goddelijke.Een bron van inspiratie voor de lezer die het besef heeft gekregen dat zijn meest innerlijke wezen goddelijk is, en die zijn leven daarop wil afstemmen. Karl Otto Schmidt (1904-1977) heeft als levensfilosoof en raadgever meer dan 100 boeken geschreven over vraagstukken van de wil, meditatie, mystiek, leven en dood. Zijn ervaringen met de onvergankelijkheid van de innerlijke wezenskern in de mens en de aanraking door het innerlijke licht bepaalden de richting van zijn boeken. Vanaf 1930 vertegenwoordigde hij Duitsland in internationale bewegingen die zich met de ‘inhoudelijke benadering van de religies’ bezighielden. Om die reden werd hij in 1941 gearresteerd, maar hij overleefde het concentratiekamp Welzheim.In 1970 werd hij benoemd in het presidium van de Liga voor Universele Religie. In 1972 kreeg hij voor zijn oeuvre het Kruis van Verdienste van de Bonds-republiek Duitsland. Hij overleed in 1977 te Reutlingen, Duitsland. Na zijn dood werd hij met een eredoctoraat van de United Church of Religious Science in Los Angeles vereerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K.O. Schmidt
Uitgever
Rozekruis Pers, Uitgeverij De
ISBN
9789067323871
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Beschrijving

Van meester Eckehart wordt gezegd dat hij het peilloze doortastte. In het zwaar christelijke Westen bracht hij rond de veertiende eeuw de eerste stralen van een universele, kosmische religie. De gerenommeerde auteur K.O. Schmidt laat zien dat deze grootste mysticus van het Rijnland ook nu nog een passend antwoord kan bieden op het moderne zoeken naar wat het leven zin geeft.
Meer dan ooit vraagt de mens in deze tijd naar de diepere zin van het leven. De grote Duitse mysticus meester Eckehart (1260-1328) staat dan ook na zeven eeuwen opnieuw in de belangstelling. Zijn religio overstijgt alle confessies.Hij was bekend met de religieuze en filosofische leringen van het Westen, van Griekenland en van Egypte, van het Nabije Oosten en het verre Azië – hij stond bovenop de berg en wist dat alle wegen uit de dalen op de top samenkomen. Thans erkennen wij dat Eckehart, die het peilloze doortastte, de grootste verkondiger in het Westen was van een universele, kosmische religie.In dit boek neem de befaamde auteur K.O. Schmidt ons mee op Eckeharts weg tot kosmisch bewustzijn. Hij toont hoe deze innerlijke arbeid in drie fasen te onderscheiden is, met in totaal tien treden.De eerste vier treden vormen de fase van verinnerlijking of loutering, de drie volgende treden de fase van vergeestelijking of verlichting, en de laatste drie treden de vergoddelijking of vereniging met het goddelijke.Een bron van inspiratie voor de lezer die het besef heeft gekregen dat zijn meest innerlijke wezen goddelijk is, en die zijn leven daarop wil afstemmen. Karl Otto Schmidt (1904-1977) heeft als levensfilosoof en raadgever meer dan 100 boeken geschreven over vraagstukken van de wil, meditatie, mystiek, leven en dood. Zijn ervaringen met de onvergankelijkheid van de innerlijke wezenskern in de mens en de aanraking door het innerlijke licht bepaalden de richting van zijn boeken. Vanaf 1930 vertegenwoordigde hij Duitsland in internationale bewegingen die zich met de ‘inhoudelijke benadering van de religies’ bezighielden. Om die reden werd hij in 1941 gearresteerd, maar hij overleefde het concentratiekamp Welzheim.In 1970 werd hij benoemd in het presidium van de Liga voor Universele Religie. In 1972 kreeg hij voor zijn oeuvre het Kruis van Verdienste van de Bonds-republiek Duitsland. Hij overleed in 1977 te Reutlingen, Duitsland. Na zijn dood werd hij met een eredoctoraat van de United Church of Religious Science in Los Angeles vereerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K.O. Schmidt
Uitgever
Rozekruis Pers, Uitgeverij De
ISBN
9789067323871
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99